Grandvision groeit verder in vierde kwartaal | RetailDetail

Grandvision groeit verder in vierde kwartaal

Grandvision groeit verder in vierde kwartaal

In het vierde kwartaal is zowel de omzet als de vergelijkbare omzet van optiekbedrijf Grandvision verder gegroeid. Dankzij enkele overnames groeide de omzet met 8%, maar ook de vergelijkbare omzet groeide met bijna 4%.

Groei op alle markten

In de 'G4', dat wil zeggen de activiteiten in Frankrijk & Luxemburg, Duitsland & Oostenrijk, Nederland & België en het Verenigd Koninkrijk & Ierland, versnelde de omzetgroei in het vierde kwartaal. In Duitsland kwam die groei er omdat heel wat consumenten hun aankoop in het derde kwartaal hadden uitgesteld. In Frankrijk wist Grandvision aan marktaandeel te winnen dankzij lagere prijzen op de markt, die ten goede kwamen van de budgetconcepten zoals Générale d’Optique.

 

Ook in de rest van Europa, met Italië als grootste markt, was er sprake van een versnelde groei. In Italië begint de fusie van Avanzi en Optissimo zijn vruchten af te werpen. In Amerika & Azië groeide Grandvision dankzij overnames in de Verenigde Staten, Mexico en Uruguay, maar was er ook sprake van organische groei in Mexico en Turkije.

 

Grandvision behoudt zijn doelstellingen voor het volledige jaar, met een verwachte omzetgroei van minstens 5%. Volledige cijfers worden pas op 20 februari vrijgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.