GrandVision koopt Amerikaanse keten | RetailDetail

GrandVision koopt Amerikaanse keten

GrandVision koopt Amerikaanse keten

Optiekbedrijf Grandvision, bij ons bekend als eigenaar van optiekketen Pearle, heeft de Amerikaanse keten For Eyes overgenomen. Die heeft momenteel 116 winkels in grote steden in de Verenigde Staten.

116 winkels

GrandVision maakte het nieuws zelf bekend, zonder een overnamebedrag te noemen. Voor het bedrijf zullen het de eerste stappen in de Verenigde Staten zijn. For Eyes zal ongeveer 100 miljoen dollar (90 miljoen euro) aan extra omzet binnen brengen bij GrandVision, dat in 2014 zelf een omzet van 2,8 miljard euro had.

 

De optiekgroep maakte begin dit jaar zijn opwachting op de beurs van Amsterdam en bracht toen zowat een kwart van zijn aandelen naar de beurs, goed voor een waarde van meer dan een miljard euro. GrandVision heeft wereldwijd meer dan 5.600 winkels in 43 landen en is grotendeels in handen van investeringsmaatschappij HAL.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.