GrandVision koopt Amerikaanse keten | RetailDetail

GrandVision koopt Amerikaanse keten

GrandVision koopt Amerikaanse keten

Optiekbedrijf Grandvision, bij ons bekend als eigenaar van optiekketen Pearle, heeft de Amerikaanse keten For Eyes overgenomen. Die heeft momenteel 116 winkels in grote steden in de Verenigde Staten.

116 winkels

GrandVision maakte het nieuws zelf bekend, zonder een overnamebedrag te noemen. Voor het bedrijf zullen het de eerste stappen in de Verenigde Staten zijn. For Eyes zal ongeveer 100 miljoen dollar (90 miljoen euro) aan extra omzet binnen brengen bij GrandVision, dat in 2014 zelf een omzet van 2,8 miljard euro had.

 

De optiekgroep maakte begin dit jaar zijn opwachting op de beurs van Amsterdam en bracht toen zowat een kwart van zijn aandelen naar de beurs, goed voor een waarde van meer dan een miljard euro. GrandVision heeft wereldwijd meer dan 5.600 winkels in 43 landen en is grotendeels in handen van investeringsmaatschappij HAL.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.