Groningse handelaars willen een retailburgemeester

Groningse handelaars willen een retailburgemeester
Shutterstock

De handelaars in Groningen zijn vragende partij voor een retailburgemeester die het overgangsproces voor de handelaars in de stad in goede banen moet leiden, in overleg met ondernemers, het stadsbestuur en de vastgoedeigenaars.

 

Nieuwe verdienmodellen

Het idee werd vorige week gelanceerd door Berend Ziengs, bestuurslid van de Groningen City Club en vooral bekend als oprichter van de Schoenenfabriek. Volgens hem is zo’n burgemeester nodig, omdat heel wat handelaars op zoek zijn naar hoe ze nieuwe verdienmodellen moeten implementeren. Het idee is een onderdeel van de nieuwe Groninger Retailagenda.

 

“We moeten niet alles over ons heen laten komen, maar flexibel reageren. Wanneer we alert reageren op kansen en bedreigingen, en we de stappen van de Retailagenda zorgvuldig uitvoeren, dan zal het zeker lukken om Groningen ook op het gebied van de retail de parel van het Noorden te laten zijn”, stelt Berend Ziengs.

 

Ook Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, is tevreden met de nieuwe retailagenda. De komende maanden zullen de voorstellen in het document operationeel gemaakt worden.