Groningse handelaars willen een retail-burgemeester

Groningse handelaars willen een retailburgemeester

Groningse handelaars willen een retailburgemeester

De handelaars in Groningen zijn vragende partij voor een retailburgemeester die het overgangsproces voor de handelaars in de stad in goede banen moet leiden, in overleg met ondernemers, het stadsbestuur en de vastgoedeigenaars.

 

Nieuwe verdienmodellen

Het idee werd vorige week gelanceerd door Berend Ziengs, bestuurslid van de Groningen City Club en vooral bekend als oprichter van de Schoenenfabriek. Volgens hem is zo’n burgemeester nodig, omdat heel wat handelaars op zoek zijn naar hoe ze nieuwe verdienmodellen moeten implementeren. Het idee is een onderdeel van de nieuwe Groninger Retailagenda.

 

“We moeten niet alles over ons heen laten komen, maar flexibel reageren. Wanneer we alert reageren op kansen en bedreigingen, en we de stappen van de Retailagenda zorgvuldig uitvoeren, dan zal het zeker lukken om Groningen ook op het gebied van de retail de parel van het Noorden te laten zijn”, stelt Berend Ziengs.

 

Ook Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club, is tevreden met de nieuwe retailagenda. De komende maanden zullen de voorstellen in het document operationeel gemaakt worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.