Grootste Franse Hema opent deuren | RetailDetail

Grootste Franse Hema opent deuren

Grootste Franse Hema opent deuren

In Tours is de grootste Franse vestiging van winkelketen Hema geopend. Het is ook meteen de veertigste vestiging van de keten in Frankrijk.

650 m²

Het filiaal van Hema in Tours, in een voormalige bioscoop, heeft een oppervlakte van 650 m² en is de eerste Franse winkel waar de assortimenten ondermode en damesmodeaccessoires van Hema zullen worden verkocht. Daarnaast werd er extra ruimte gemaakt voor het assortiment reisaccessoires en het assortiment kleine cadeautjes van Hema, de zogenaamde 'blijmakers'.

 

Ook in Tours is de winkel ingedeeld volgens het internationale concept, dat het eenvoudiger moet maken om producten terug te vinden. Daarom werd de volledige winkelvloer verdeeld in de verschillende leefruimtes van een huis. Zo zijn er de afdelingen studeren, wonen, badkamer, beauty, kind, baby, keuken en accessoires.

 

"Met de opening in Tours en onlangs in Angers maken wij het net van Hema-winkels compleet in de Franse Loirestreek. Tours is een dynamische stad met een grote economie die bekend staat als trendgevoelig en open voor nieuwe dingen. Wij zijn heel blij met deze nieuwe opening", zegt Saskia Touw, formulemanager Hema International.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.