Grootste Franse Hema opent deuren | RetailDetail

Grootste Franse Hema opent deuren

Grootste Franse Hema opent deuren

In Tours is de grootste Franse vestiging van winkelketen Hema geopend. Het is ook meteen de veertigste vestiging van de keten in Frankrijk.

650 m²

Het filiaal van Hema in Tours, in een voormalige bioscoop, heeft een oppervlakte van 650 m² en is de eerste Franse winkel waar de assortimenten ondermode en damesmodeaccessoires van Hema zullen worden verkocht. Daarnaast werd er extra ruimte gemaakt voor het assortiment reisaccessoires en het assortiment kleine cadeautjes van Hema, de zogenaamde 'blijmakers'.

 

Ook in Tours is de winkel ingedeeld volgens het internationale concept, dat het eenvoudiger moet maken om producten terug te vinden. Daarom werd de volledige winkelvloer verdeeld in de verschillende leefruimtes van een huis. Zo zijn er de afdelingen studeren, wonen, badkamer, beauty, kind, baby, keuken en accessoires.

 

"Met de opening in Tours en onlangs in Angers maken wij het net van Hema-winkels compleet in de Franse Loirestreek. Tours is een dynamische stad met een grote economie die bekend staat als trendgevoelig en open voor nieuwe dingen. Wij zijn heel blij met deze nieuwe opening", zegt Saskia Touw, formulemanager Hema International.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.