"Grootste Nederlandse borsten zijn te vinden in Overijssel"

"Grootste Nederlandse borsten zijn te vinden in Overijssel"

Volgens erotiekwarenhuis Pabo.nl hebben vrouwen uit Overijssel de grootste borsten van Nederland. Daar worden immers het meeste beha's met de cupmaten D, E en F verkocht. Ook in Drenthe worden er veel grote maten verkocht.

Het zit in de genen

In Zeeland is het plaatje echter gecompliceerder: bij de Zeeuwen worden weliswaar de meeste beha's met de kleinste cupmaat verkocht, maar in die provincie koopt ook tien procent van de vrouwen een beha met cupmaat F.

 

Volgens seksuologe Kaat Bollen heeft de verspreiding van de cupmaten voornamelijk te maken met de genen: "Als jij grote borsten hebt, is de kans groot dat andere vrouwen in jouw familie ook grote borsten hebben. Familieleden wonen vaak bij elkaar in de buurt, dus je krijgt al snel dat in bepaalde streken bovengemiddeld veel vrouwen met grote of juist kleine borsten wonen." Daarnaast hebben hormonen in het eten en het grondwater ook hun invloed.

 

Pabo onderzocht naast de borstmaten ook waar de meeste groot geschapen mannen wonen. Die zijn te vinden in Friesland en Noord-Holland, waar respectievelijk 8 en 7 procent van de verkochte condooms de maat XXL hebben. "Het kan ook zijn dat die mannen vooral een groot ego hebben", stelt Kaat Bollen. "Het vergt nader onderzoek of ze écht groot geschapen zijn, of dat ze gewoon iets te optimistisch waren toen ze condooms bestelden."

 

Aangezien de resultaten van het onderzoek enkel gebaseerd zijn op de verkopen van Pabo, kunnen ze niet echt statistisch relevant genoemd worden. Desalniettemin blijft het een ludieke en - gelet op de media-aandacht - erg geslaagde manier om big data in te zetten voor de marketing van een bedrijf.

Tags: