Grote bedrijven gaan mkb-ondernemers sneller betalen | RetailDetail

Grote bedrijven gaan mkb-ondernemers sneller betalen

Grote bedrijven gaan mkb-ondernemers sneller betalen

Een groep Nederlandse bedrijven heeft besloten om zijn mkb-leveranciers voortaan sneller te betalen. De vier bedrijven die dat voornemen hebben genomen, zijn Heineken, Randstad, Jumbo en FrieslandCampina.

Liquiditeit verhogen

Ze worden daarmee de voortrekkers van het initiatief Betaalme.nu, dat de liquiditeit bij kleinere bedrijven moet verhogen. Mkb-bedrijven moeten nu vaak lang wachten op hun geld, waardoor ze uiteindelijk zelf in grote problemen kunnen komen.


Het grote doel van Betaalme.nu is om binnen vijf jaar meer dan de helft van de 1.000 grootste ondernemingen in Nederland deel te laten nemen aan het initiatief. Daarbij worden ze aangemoedigd om facturen van kleine leveranciers binnen 30 dagen te betalen. Nu gebeurt dat gemiddeld pas na 42 dagen. Daardoor zou er voor ongeveer 9 miljard euro aan openstaande facturen zijn in Nederland.


Bij ondernemersorganisatie MKB-Nederland zijn ze alvast positief over de evolutie. "Voldoende liquiditeit is van levensbelang voor ondernemers. Hiermee kunnen ze investeren in groei en zijn ze minder kwetsbaar voor tegenslagen. Het is lastig iets te ondernemen als tijdige betaling uitblijft", zegt Van Straalen. "Daarom is dit een mooi initiatief. Het doet ook recht aan de belangrijke positie van kleinere toeleveranciers in de keten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.