Grote onzekerheid over toekomst V&D | RetailDetail

Grote onzekerheid over toekomst V&D

Grote onzekerheid over toekomst V&D

Bij warenhuisketen V&D blijft de onzekerheid over de toekomst nog steeds groot, ook na de onderhandelingen die dit weekend plaatsvonden tussen V&D en de eigenaars van de winkelpanden.

Halvering huur

Die eigenaars zouden volgens ingewijden hebben ingestemd met een halvering van de huurgelden voor de komende zes maanden, maar er kan pas een definitief akkoord komen als de eigenaar van V&D, Sun Capital, zich ook in de debatten mengt. Zaterdag had die al laten verstaan zestig miljoen euro in een reddingsplan te willen steken, in plaats van de eerder toegezegde veertig miljoen euro.

 

Met de vakbonden is dan weer geen akkoord bereikt. Zij zetten voorlopig dan ook door met het kort geding waarin ze de opgelegde loonsverlaging aanvechten. V&D wil graag dat iedereen 6 procent inlevert, maar dat zien de werknemers niet zitten.

 

Bij de opening van de winkels deze ochtend heerste er dus nog grote onzekerheid over de financiën en dat kan in de toekomst een probleem vormen. V&D heeft immers geen geld om de leveranciers te betalen. Zo liet het CB al verstaan geen nieuwe leveringen meer te doen aan de keten, zo lang er geen garanties kunnen gegeven worden over toekomstige betalingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.