Grote onzekerheid over toekomst V&D

Grote onzekerheid over toekomst V&D

Bij warenhuisketen V&D blijft de onzekerheid over de toekomst nog steeds groot, ook na de onderhandelingen die dit weekend plaatsvonden tussen V&D en de eigenaars van de winkelpanden.

Halvering huur

Die eigenaars zouden volgens ingewijden hebben ingestemd met een halvering van de huurgelden voor de komende zes maanden, maar er kan pas een definitief akkoord komen als de eigenaar van V&D, Sun Capital, zich ook in de debatten mengt. Zaterdag had die al laten verstaan zestig miljoen euro in een reddingsplan te willen steken, in plaats van de eerder toegezegde veertig miljoen euro.

 

Met de vakbonden is dan weer geen akkoord bereikt. Zij zetten voorlopig dan ook door met het kort geding waarin ze de opgelegde loonsverlaging aanvechten. V&D wil graag dat iedereen 6 procent inlevert, maar dat zien de werknemers niet zitten.

 

Bij de opening van de winkels deze ochtend heerste er dus nog grote onzekerheid over de financiën en dat kan in de toekomst een probleem vormen. V&D heeft immers geen geld om de leveranciers te betalen. Zo liet het CB al verstaan geen nieuwe leveringen meer te doen aan de keten, zo lang er geen garanties kunnen gegeven worden over toekomstige betalingen.

Tags: