Handelaars betalen vanaf 2017 promotaks in Mechelen | RetailDetail

Handelaars betalen vanaf 2017 promotaks in Mechelen

Handelaars betalen vanaf 2017 promotaks in Mechelen

De Mechelse handelaars moeten vanaf 2017 een promotaks betalen, waarvan de opbrengst zal worden gebruikt om Mechelen te promoten. Zo zal de taks volgens de stad dus terugvloeien naar de lokale economie.

Nieuwe initiatieven

Momenteel is het nog niet duidelijk hoe de opbrengst zal worden aangewend: die beslissing wordt later genomen door de stad in samenspraak met de handelaars zelf. Het bedrag dat ze moeten neertellen, hangt af van de locatie en de oppervlakte van hun zaak: zo betaalt een handelaar met een pand kleiner dan 150 m² 100 euro als zijn winkel in de binnenstad of de stationsomgeving is gelegen. Is dat in het kernwinkelgebied, dan betaalt hij 200 euro. Handelszaken die groter zijn dan 600 m² betalen dan weer 300 of 600 euro.

 

“Het gaat om extra middelen die worden gecreëerd, en waarmee nieuwe initiatieven voor promotie kunnen worden uitgewerkt. We willen de handel en horeca meer dan in het verleden betrekken bij de promotie van Mechelen als winkelstad. De promotaks moet in veelvoud terugverdiend worden”, zegt schepen van Economie Katleen Den Roover over het idee achter de nieuwe taks.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.