Handelaars Roermond niet bestand tegen concurrentie outletcenter

Handelaars Roermond niet bestand tegen concurrentie outletcenter

Handelaars Roermond niet bestand tegen concurrentie outletcenter

Het outletcenter in Roermond wordt volgende maand opnieuw uitgebreid met vijftig nieuwe winkels en restaurants. Ondertussen zeggen de handelaars in de binnenstad niet meer bestand te zijn tegen de grote concurrentie.

 

Verkeersproblemen

Nochtans blijkt uit cijfers dat ongeveer 20 procent van de miljoenen bezoekers ook zijn weg vindt naar de binnenstad, maar de handelaars vragen zich af of ze dan nog wel geld hebben om te spenderen.

 

“Ze verblijven gemiddeld zo’n vier uur in het outletcenter, wie gaat er dan nog in de binnenstad shoppen? Ja, de horeca profiteert er zeker wel van. Maar de andere ondernemers niet of nauwelijks”, zegt Wim Cox, ondernemer en bestuurslid van de BIZ, de club van ondernemers in de binnenstad van Roermond, aan De Telegraaf.

 

Ondertussen blijven consumenten uit de regio ook weg uit Roermond, vooral omdat ze denken dat de stad te kampen heeft met grote verkeersproblemen. “Dat is het ook een aantal keren per jaar, met name op Duitse feestdagen. Maar het is ook beeldvorming, die verkeerschaos rond Roermond. En omdat mensen uit de regio daarom wegblijven, staan de lokale ondernemers onder druk.”

 

Ook de gemeente ziet dat probleem en dus worden er een aantal aanpassingen gedaan rond mobiliteit, al moeten de lokale handelaars wel nog geduld hebben tot 2021 voor die allemaal afgerond zijn.

 

Ook vragen in Lelystad

In Lelystad stellen steeds meer lokale ondernemers en buurtbewoners zich eveneens de vraag of ze nog iets hebben aan het succes van het outletcentrum Bataviastad.

 

“Er werd ons voorgehouden dat we allemaal mee zouden profiteren, maar dat is in de praktijk niet zo. Het is een gemiste kans dat het zo ver van de binnenstad is neergezet. Maar waar we het meeste last van hebben is toch het prijsniveau. De winkeliers in de binnenstad kunnen alles voor de volle prijs aanbieden, maar wat niet wordt verkocht ligt even verderop voor dertig procent of meer goedkoper. Dat merken ondernemers”, Debbie Rijnierse namens de ondernemers in het centrum van Lelystad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.