Handelaars verslikken zich in WK-acties

Handelaars verslikken zich in WK-acties

Enkele handelaars hebben zich na de overtuigende zege van Oranje tegen Spanje verslikt in de WK-actie die ze naar aanleiding van die wedstrijd hadden opgezet, met bijzonder grote kortingen voor de klanten tot gevolg.

50 euro korting

Zo beloofde Gerard Londeman zaterdag 10 euro korting op schoenen per doelpunt van het Nederlandse elftal. Bij een wedstrijd tegen huidig wereldkampioen Spanje had hij echter geen rekening gehouden met een doelpuntenfestival. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op een 1-5 overwinning voor Nederland en dus moest Londeman maar liefst de hele dag 50 euro korting geven op elk paar schoenen.

 

Daarbij deed de gemiddelde Nederlander zijn reputatie van koopjesjager alle eer aan. "Mensen kwamen van overal uit Nederland. Dat verbaasde me eigenlijk wel", zegt hij aan het Algemeen Dagblad. "Op een paar kleine en grote maten na zijn alle schoenen bijna op." Londeman besloot het echter niet aan zijn hart te laten komen. "Ik heb er eigenlijk niet van wakker gelegen. Nederland heeft het gewoon heel goed gedaan en ik gun het de klanten ook wel."

 

Schoenen zijn dan ook slechts een onderdeel van de verkoop in zijn winkel en hij draaide zaterdag 100 procent extra omzet. "Voor een grote advertentie door heel Nederland had ik waarschijnlijk meer moeten betalen dan voor alle aandacht die dit heeft opgeleverd."

 

Helft van de prijs

Londeman was echter niet de enige handelaar die dergelijke actie op poten zet. Kledingwinkel Jeans Centre in Leidschendam beloofde 10 procent korting per gemaakt doelpunt en verkocht zaterdag dan ook alles aan halve prijs. "Ik zat gisteravond natuurlijk naar de wedstrijd te kijken en toen het 0-1 werd dacht ik wat jammer", zegt hij tegen Omroep West. "Toen het 1-1 werd vond ik het wel leuk, maar bij 4-1 viel pas het kwartje. En bij de 5-1 dacht ik shit, nu gaat het morgen erg druk worden."

 

Doorheen heel Nederland waren dergelijke acties te vinden, maar het valt te vermoeden dat de gemiddelde handelaar bij de volgende wedstrijden van Oranje toch iets voorzichtiger te werk zullen gaan met het beloven van stevige kortingen.

Tags: