Hans Anders neemt concurrent Eyes + More over

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Optiekketen Hans Anders koopt zijn concurrent Eyes + More over en krijgt er zo 170 winkels bij. De budgetbrillenketen is nu ook actief in twee nieuwe landen: Duitsland en Oostenrijk.

 

Uitdager in de optiekmarkt opgeslokt

De Nederlandse optiekketen Eyes + More komt in handen van branchegenoot Hans Anders. Dat maken hoofdaandeelhouder Vendis Capital en de directie van Eyes + More bekend. Hoeveel Hans Anders en diens eigenaar private-equitygroep 3i veil hebben voor de concurrent is niet geweten. Eyes + More heeft 170 verkooppunten in België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Voor Hans Anders betekent het ook een eerste voet aan wal in Duitsland en Oostenrijk: de keten was tot nu toe enkel aanwezig in Nederland, België en Zweden.

 

Eyes + More blijft naast Hans Anders bestaan als zelfstandige zusterketen en zal ook verder blijven groeien, zo belooft de nieuwe eigenaar. De keten zag in 2005 het levenslicht in Nederland en wilde een revolutie in de brillenmarkt ontketenen door met vaste, lage prijzen te werken, ook voor de glazen. De optiekwinkels presenteren brillen ook meer als een modeaccessoire.

 

“Eyes + more past heel sterk binnen de strategie van Hans Anders dat dankzij de overname transformeert in een Europees platform en de leidende optische retailer in het groeiende 'value-for-money'-segment van de Noord-West-Europese optiekmarkt. We zien ernaar uit om samen te werken met onze nieuwe collega’s bij eyes + more", zegt Bart van den Nieuwenhof, CEO van Hans Anders, over de deal.