Hans Anders opent testwinkel in Muiden | RetailDetail

Hans Anders opent testwinkel in Muiden

Hans Anders opent testwinkel in Muiden

De testwinkel van Hans Anders in Muiden is vandaag geopend. Daar lanceert de optieker een nieuwe winkelformule, met een nieuwe inrichting en meer aandacht voor de beleving van de klant tijdens het winkelen.

"Proeftuin"

"Dit is een natuurlijke en logische stap in de ontwikkeling die Hans Anders als kwaliteitsmerk doormaakt. Zo is onze communicatie sterk veranderd en hebben onze winkels de afgelopen jaren meer en meer een kwaliteitsuitstraling gekregen", zegt Angeli Engels, verkoopdirecteur van Hans Anders. "De winkel in Muiden is echt het uithangbord voor Hans Anders nieuwe stijl. Bovendien is het onze proeftuin waarin we noviteiten testen op relevantie en klantvriendelijkheid."

 

Hans Anders maakt in het filiaal veelvuldig gebruik van touchscreens en digitale spiegels, om klanten snel veel informatie te kunnen geven. Het is ook mogelijk om afbeeldingen door te sturen via sociale media, terwijl de klant een nieuw montuur past. Via een ander scherm kunnen er ook direct contactlenzen besteld worden op de webshop.

 

"Uit onderzoek weten we dat veel Nederlanders zich vaak even moeten oriënteren in een optiekwinkel. Ze zien bij binnenkomst tussen de monturen het bos niet meer. [...] Daarom maken we de inrichting, de route en bewegwijzering in deze winkel zo duidelijk mogelijk, onder andere door gebruik te maken van interactieve schermen waarmee klanten gemakkelijk en snel informatie vinden."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Franchisesector sneller gegroeid dan hele Nederlandse economie

14/06/2018

Terwijl de Nederlandse economie in de periode 2015-2017 met 7,37% groeide, klokte de franchisesector af op een groei van 7,57%. En dat ondanks de lichte daling van het aantal formules en vooral de "dieprode cijfers" van de modesector.

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.