Heel wat fitnesscentra hebben gedragscode nog niet getekend | RetailDetail

Heel wat fitnesscentra hebben gedragscode nog niet getekend

Heel wat fitnesscentra hebben gedragscode nog niet getekend

De nieuwe gedragscode voor fitnesscentra, die eind vorig jaar werd aangekondigd door minister van Consumentenzaken Kris Peeters, is voorlopig nog geen succes. Heel wat fitnesscentra hebben de gedragscode immers nog niet getekend.

 

“Meer duidelijkheid, transparantie en toelichting”

De nieuwe gedragscode moet ervoor zorgen dat abonnementen niet meer stilzwijgend worden verlengd, dat er verschillende contracten zijn voor klanten en dat een abonnement bij ziekte tijdelijk kan worden opgeschort of beëindigd.

 

Toen de gedragscode werd bekendgemaakt, toonden alle grote fitnesscentra zich positief en dus werd er uitgegaan van een maximale dekking, maar heel wat bedrijven hebben de gedragscode een maand later nog steeds niet getekend. Ook de grootste keten in België, Basic-Fit, heeft nog niet getekend. "Ze vragen meer duidelijkheid, transparantie en toelichting bij sommige artikels om misverstanden te vermijden", zegt Erik Van den Abeele van de fitnessfederatie in het Radio 2-programma 'De inspecteur'.

 

"De fitnesscentra hebben blijkbaar wat meer tijd nodig", geeft minister Peeters toe in het programma. "Men had mij voor de aankondiging gezegd dat zestig centra al hadden toegezegd, maar dat blijkt achteraf toch wat minder te zijn. We stellen wel vast dat de organisaties zich al meer gaan richten naar de gedragscode door bepaalde zaken te wijzigen."

 

Minister Peeters stelt dat hij de sector tijd wil geven om de code te ondertekenen, maar dat als het te lang duurt er bijkomende acties zullen komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.