Heel wat fitnesscentra hebben gedragscode nog niet getekend | RetailDetail

Heel wat fitnesscentra hebben gedragscode nog niet getekend

Heel wat fitnesscentra hebben gedragscode nog niet getekend

De nieuwe gedragscode voor fitnesscentra, die eind vorig jaar werd aangekondigd door minister van Consumentenzaken Kris Peeters, is voorlopig nog geen succes. Heel wat fitnesscentra hebben de gedragscode immers nog niet getekend.

 

“Meer duidelijkheid, transparantie en toelichting”

De nieuwe gedragscode moet ervoor zorgen dat abonnementen niet meer stilzwijgend worden verlengd, dat er verschillende contracten zijn voor klanten en dat een abonnement bij ziekte tijdelijk kan worden opgeschort of beëindigd.

 

Toen de gedragscode werd bekendgemaakt, toonden alle grote fitnesscentra zich positief en dus werd er uitgegaan van een maximale dekking, maar heel wat bedrijven hebben de gedragscode een maand later nog steeds niet getekend. Ook de grootste keten in België, Basic-Fit, heeft nog niet getekend. "Ze vragen meer duidelijkheid, transparantie en toelichting bij sommige artikels om misverstanden te vermijden", zegt Erik Van den Abeele van de fitnessfederatie in het Radio 2-programma 'De inspecteur'.

 

"De fitnesscentra hebben blijkbaar wat meer tijd nodig", geeft minister Peeters toe in het programma. "Men had mij voor de aankondiging gezegd dat zestig centra al hadden toegezegd, maar dat blijkt achteraf toch wat minder te zijn. We stellen wel vast dat de organisaties zich al meer gaan richten naar de gedragscode door bepaalde zaken te wijzigen."

 

Minister Peeters stelt dat hij de sector tijd wil geven om de code te ondertekenen, maar dat als het te lang duurt er bijkomende acties zullen komen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.