Heel wat nieuwe handelszaken in voetgangerszone Brussel

Heel wat nieuwe handelszaken in voetgangerszone Brussel

Heel wat nieuwe handelszaken in voetgangerszone Brussel

Sinds de invoering van de voetgangerszone in het centrum van Brussel, zijn er heel wat nieuwe handelszaken in en rond het gebied geopend. Het laatste jaar openden maar liefst 28 ondernemers er een nieuwe zaak.

Opnieuw aantrekkelijk centrum

Zo koos chef-kok Wim Ballieu specifiek voor de voetgangerszone voor een opening van een nieuwe vestiging van zijn keten Balls & Glory en keerde Carrefour terug in het Brusselse centrum, waarbij de voetgangerszone daarin een belangrijke rol speelde.

 

Als er enkel wordt gekeken naar de straten die sinds iets meer dan een jaar autovrij zijn, dan valt op dat er sindsdien 18 nieuwe handelszaken de deuren hebben geopend, zoals de eerste Swatch Store in België. Daarmee worden de vele criticasters van het project, die niet zelden verwezen naar de "rampzalige gevolgen voor winkels", flink de mond gesnoerd.

 

"Het afgelopen jaar heeft Brussel met de aanslagen en de lockdown heel wat tegenslag gekend", zegt burgemeester Yvan Mayeur aan Le Soir. "Maar deze nieuwe winkels, elk met hun eigen specifieke kwaliteiten, tonen aan dat het centrum opnieuw commercieel aantrekkelijk wordt."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.