Heel wat nieuwe handelszaken in voetgangerszone Brussel

Heel wat nieuwe handelszaken in voetgangerszone Brussel

Heel wat nieuwe handelszaken in voetgangerszone Brussel

Sinds de invoering van de voetgangerszone in het centrum van Brussel, zijn er heel wat nieuwe handelszaken in en rond het gebied geopend. Het laatste jaar openden maar liefst 28 ondernemers er een nieuwe zaak.

Opnieuw aantrekkelijk centrum

Zo koos chef-kok Wim Ballieu specifiek voor de voetgangerszone voor een opening van een nieuwe vestiging van zijn keten Balls & Glory en keerde Carrefour terug in het Brusselse centrum, waarbij de voetgangerszone daarin een belangrijke rol speelde.

 

Als er enkel wordt gekeken naar de straten die sinds iets meer dan een jaar autovrij zijn, dan valt op dat er sindsdien 18 nieuwe handelszaken de deuren hebben geopend, zoals de eerste Swatch Store in België. Daarmee worden de vele criticasters van het project, die niet zelden verwezen naar de "rampzalige gevolgen voor winkels", flink de mond gesnoerd.

 

"Het afgelopen jaar heeft Brussel met de aanslagen en de lockdown heel wat tegenslag gekend", zegt burgemeester Yvan Mayeur aan Le Soir. "Maar deze nieuwe winkels, elk met hun eigen specifieke kwaliteiten, tonen aan dat het centrum opnieuw commercieel aantrekkelijk wordt."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.