Hema gaat naar Spanje en Engeland | RetailDetail

Hema gaat naar Spanje en Engeland

Hema gaat naar Spanje en Engeland

Het Nederlandse warenhuisconcern Hema gaat winkels openen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De eerste vestigingen moeten al in de eerste helft van dit jaar de deuren openen.

Hema naar 7 landen

Dat heeft topman Ronald van Zetten van Hema gezegd in een vraaggesprek met het televisieprogramma Nieuwsuur. In een recent interview gaf Van Zetten al aan dat het bedrijf actief ging worden in een zesde land, maar dat worden er nu dus zeven. De topman zei ook dat de expansie in Frankrijk verder gaat. Daar heeft HEMA nu dertig winkels.

 

De uitbreiding past in de plannen van het management en van eigenaar Lion Capital om van Hema een grote internationale retailer te maken. De internationale groei is evenwel ook noodzakelijk omdat Nederlandse consumenten relatief fanatieker aan het bezuinigen, dan burgers in andere Europese landen. Hema kijkt daarbij zelfs naar de optie om winkels te openen buiten Europa.

 

Ook online gaat Hema overigens uitbreiden: na België, Nederland en Frankrijk krijgen ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje een webshop. Net zoals in de bestaande webshops zal per land een assortiment worden samengesteld, vertelde een woordvoerster van de keten aan Twinkle.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.