Hema gaat naar Spanje en Engeland | RetailDetail

Hema gaat naar Spanje en Engeland

Hema gaat naar Spanje en Engeland

Het Nederlandse warenhuisconcern Hema gaat winkels openen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De eerste vestigingen moeten al in de eerste helft van dit jaar de deuren openen.

Hema naar 7 landen

Dat heeft topman Ronald van Zetten van Hema gezegd in een vraaggesprek met het televisieprogramma Nieuwsuur. In een recent interview gaf Van Zetten al aan dat het bedrijf actief ging worden in een zesde land, maar dat worden er nu dus zeven. De topman zei ook dat de expansie in Frankrijk verder gaat. Daar heeft HEMA nu dertig winkels.

 

De uitbreiding past in de plannen van het management en van eigenaar Lion Capital om van Hema een grote internationale retailer te maken. De internationale groei is evenwel ook noodzakelijk omdat Nederlandse consumenten relatief fanatieker aan het bezuinigen, dan burgers in andere Europese landen. Hema kijkt daarbij zelfs naar de optie om winkels te openen buiten Europa.

 

Ook online gaat Hema overigens uitbreiden: na België, Nederland en Frankrijk krijgen ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje een webshop. Net zoals in de bestaande webshops zal per land een assortiment worden samengesteld, vertelde een woordvoerster van de keten aan Twinkle.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.