Hema gaat naar Spanje en Engeland

Hema gaat naar Spanje en Engeland

Het Nederlandse warenhuisconcern Hema gaat winkels openen in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De eerste vestigingen moeten al in de eerste helft van dit jaar de deuren openen.

Hema naar 7 landen

Dat heeft topman Ronald van Zetten van Hema gezegd in een vraaggesprek met het televisieprogramma Nieuwsuur. In een recent interview gaf Van Zetten al aan dat het bedrijf actief ging worden in een zesde land, maar dat worden er nu dus zeven. De topman zei ook dat de expansie in Frankrijk verder gaat. Daar heeft HEMA nu dertig winkels.

 

De uitbreiding past in de plannen van het management en van eigenaar Lion Capital om van Hema een grote internationale retailer te maken. De internationale groei is evenwel ook noodzakelijk omdat Nederlandse consumenten relatief fanatieker aan het bezuinigen, dan burgers in andere Europese landen. Hema kijkt daarbij zelfs naar de optie om winkels te openen buiten Europa.

 

Ook online gaat Hema overigens uitbreiden: na België, Nederland en Frankrijk krijgen ook Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje een webshop. Net zoals in de bestaande webshops zal per land een assortiment worden samengesteld, vertelde een woordvoerster van de keten aan Twinkle.

Tags: