Hema gaat reizen verkopen

Hema gaat reizen verkopen

Winkelketen Hema heeft een overeenkomst gesloten met online reisbureau Travelbird om enkele honderden winkels in België en Nederland reizen verkopen tegen een bijzonder lage prijs.

Tienduizenden boekingen

De reizen zullen zowel in de winkels als online aangeboden worden en beginnen al vanaf een prijs van 19 euro. Tijdens een eerste proefperiode biedt Hema reizen naar verschillende kerstmarkten aan, in samenwerking met busvervoerder Oad. Dennis Klompalberts, CEO van Travelbird, zegt aan De Telegraaf te rekenen op tienduizenden boekingen.

 

Ondertussen komt er vanuit de reissector flink wat protest tegen de samenwerking van Hema en Travelbird. ANVR-touroperators noemen het een "bedreigend offensief van een agressieve prijsvechter buiten de branche die zich niet stoort aan de concurrentieregels en Garantiefondsverplichtingen".

 

Zwarte lijst

Die kritiek komt er vooral omdat Travelbird niet is aangesloten bij een Garantiefonds, dat reizigers terugbetaalt als een bedrijf failliet gaat. Enkele maanden geleden kreeg Travelbird daar ook al veel kritiek over en toen zei het bedrijf dat het lidmaatschap bij het garantiefonds SGR bijna in orde was. Het is niet duidelijk of dat momenteel al het geval is: daarom staat het dan ook op de zwarte lijst bij brancheorganisatie ANVR.

 

Hema gaf geen commentaar, behalve de melding dat het om een eenmalige actie ging. ANVR vraagt nu aan de consumentenautoriteit ACM om de zaak grondig te bekijken.

Tags: