Hema gaat reizen verkopen | RetailDetail

Hema gaat reizen verkopen

Hema gaat reizen verkopen

Winkelketen Hema heeft een overeenkomst gesloten met online reisbureau Travelbird om enkele honderden winkels in België en Nederland reizen verkopen tegen een bijzonder lage prijs.

Tienduizenden boekingen

De reizen zullen zowel in de winkels als online aangeboden worden en beginnen al vanaf een prijs van 19 euro. Tijdens een eerste proefperiode biedt Hema reizen naar verschillende kerstmarkten aan, in samenwerking met busvervoerder Oad. Dennis Klompalberts, CEO van Travelbird, zegt aan De Telegraaf te rekenen op tienduizenden boekingen.

 

Ondertussen komt er vanuit de reissector flink wat protest tegen de samenwerking van Hema en Travelbird. ANVR-touroperators noemen het een "bedreigend offensief van een agressieve prijsvechter buiten de branche die zich niet stoort aan de concurrentieregels en Garantiefondsverplichtingen".

 

Zwarte lijst

Die kritiek komt er vooral omdat Travelbird niet is aangesloten bij een Garantiefonds, dat reizigers terugbetaalt als een bedrijf failliet gaat. Enkele maanden geleden kreeg Travelbird daar ook al veel kritiek over en toen zei het bedrijf dat het lidmaatschap bij het garantiefonds SGR bijna in orde was. Het is niet duidelijk of dat momenteel al het geval is: daarom staat het dan ook op de zwarte lijst bij brancheorganisatie ANVR.

 

Hema gaf geen commentaar, behalve de melding dat het om een eenmalige actie ging. ANVR vraagt nu aan de consumentenautoriteit ACM om de zaak grondig te bekijken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.