Hema heeft ruzie met franchisenemers | RetailDetail

Hema heeft ruzie met franchisenemers

Hema heeft ruzie met franchisenemers

Hema is verwikkeld in een flinke ruzie met zijn franchisenemers over een aantal kosten die de franchisenemers moeten betalen en de opbrengsten die ze krijgen van de internetverkoop. De dalende omzetten zouden het conflict op de spits hebben gedreven.

Vereniging is "volstrekt onredelijk"

Hema dreigt nu in een brief om de franchisevereniging VAB-HEMA buitenspel te zetten.Directievoorzitter Ronald van Zetten zegt in De Volkskrant dat VAB-HEMA 'volstrekt onredelijk' is en hij heeft het ook over een 'aanvallende toonzetting' en 'constante dreigementen met langdurige en kostbare procedures'.

 

Volgens De Volkskrant wordt de discussie nu op de spits gedreven door de dalende omzetten in de winkels. In 2006 was de jaarlijkse omzet per winkel nog 2,85 miljoen euro, maar vorig jaar bleef daar nog maar 1,81 miljoen euro van over.

 

Hema dreigt er nu mee om VAB-HEMA buitenspel te zetten, door met individuele franchisers te gaan spreken. "Constructieve contacten met de individuele aangesloten bedrijven willen we zo veel mogelijk continueren", aldus de directievoorzitter in De Volkskrant. Ongeveer de helft van de meer dan vijfhonderd Hema-winkels in Nederland worden opengehouden door een franchisenemer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.