Hema heeft ruzie met franchisenemers

Hema heeft ruzie met franchisenemers

Hema is verwikkeld in een flinke ruzie met zijn franchisenemers over een aantal kosten die de franchisenemers moeten betalen en de opbrengsten die ze krijgen van de internetverkoop. De dalende omzetten zouden het conflict op de spits hebben gedreven.

Vereniging is "volstrekt onredelijk"

Hema dreigt nu in een brief om de franchisevereniging VAB-HEMA buitenspel te zetten.Directievoorzitter Ronald van Zetten zegt in De Volkskrant dat VAB-HEMA 'volstrekt onredelijk' is en hij heeft het ook over een 'aanvallende toonzetting' en 'constante dreigementen met langdurige en kostbare procedures'.

 

Volgens De Volkskrant wordt de discussie nu op de spits gedreven door de dalende omzetten in de winkels. In 2006 was de jaarlijkse omzet per winkel nog 2,85 miljoen euro, maar vorig jaar bleef daar nog maar 1,81 miljoen euro van over.

 

Hema dreigt er nu mee om VAB-HEMA buitenspel te zetten, door met individuele franchisers te gaan spreken. "Constructieve contacten met de individuele aangesloten bedrijven willen we zo veel mogelijk continueren", aldus de directievoorzitter in De Volkskrant. Ongeveer de helft van de meer dan vijfhonderd Hema-winkels in Nederland worden opengehouden door een franchisenemer.

Tags: