Hema heeft ruzie met franchisenemers | RetailDetail

Hema heeft ruzie met franchisenemers

Hema heeft ruzie met franchisenemers

Hema is verwikkeld in een flinke ruzie met zijn franchisenemers over een aantal kosten die de franchisenemers moeten betalen en de opbrengsten die ze krijgen van de internetverkoop. De dalende omzetten zouden het conflict op de spits hebben gedreven.

Vereniging is "volstrekt onredelijk"

Hema dreigt nu in een brief om de franchisevereniging VAB-HEMA buitenspel te zetten.Directievoorzitter Ronald van Zetten zegt in De Volkskrant dat VAB-HEMA 'volstrekt onredelijk' is en hij heeft het ook over een 'aanvallende toonzetting' en 'constante dreigementen met langdurige en kostbare procedures'.

 

Volgens De Volkskrant wordt de discussie nu op de spits gedreven door de dalende omzetten in de winkels. In 2006 was de jaarlijkse omzet per winkel nog 2,85 miljoen euro, maar vorig jaar bleef daar nog maar 1,81 miljoen euro van over.

 

Hema dreigt er nu mee om VAB-HEMA buitenspel te zetten, door met individuele franchisers te gaan spreken. "Constructieve contacten met de individuele aangesloten bedrijven willen we zo veel mogelijk continueren", aldus de directievoorzitter in De Volkskrant. Ongeveer de helft van de meer dan vijfhonderd Hema-winkels in Nederland worden opengehouden door een franchisenemer.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.