Hema koopt eigen winkels in stations | RetailDetail

Hema koopt eigen winkels in stations

Hema koopt eigen winkels in stations
Foto: Hema Utrecht Centraal

Hema neemt negen van haar stationswinkels in Nederland over van NS. De Nederlandse spoorwegdienst baatte de vestigingen tot nu toe uit, maar bouwt de exploitatie van retailformules voor anderen stelselmatig af.

 

“Goede omzet per vierkante meter”

Vanaf 1 oktober 2018 neemt Hema negen van zijn winkels op stationslocaties in eigen beheer. NS Stations exploiteerde de vestigingen sinds 2007, maar heeft nu een nieuwe strategie waarbij het retail in de stations zoveel mogelijk aan de markt over wil laten. De 300 medewerkers in de vestigingen maken mee de overstap naar Hema, dat hen een vergelijkbaar arbeidsvoorwaardenpakket belooft. Hema zal na de overname 284 winkels in Nederland in eigen bezit hebben.

 

“De overname van de negen NS-winkels past binnen onze groeistrategie om ook in onze thuismarkt te blijven groeien. De ‘high traffic’-locaties van deze winkels zijn voor Hema erg interessant door de goede omzet per vierkante meter”, vertelt Tico Schneider, directeur van Hema Nederland. De stationsvestigingen worden overigens ook regelmatig gebruikt voor het ophalen van online bestellingen, ziet Schneider. De winkels worden wel eerst omgebouwd naar het nieuwe internationale winkelconcept, zoals dat Hema vorig jaar ook in de andere kleine winkels in Nederland en België heeft uitgerold. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.