Hema lijdt opnieuw verlies

Hema lijdt opnieuw verlies

Winkelketen Hema heeft in het derde kwartaal van zijn boekjaar opnieuw verlies geleden. Hema schrijft het aanzienlijke verlies toe aan eenmalige kosten, zoals de vernieuwingen van de winkels.

Beter over de grens

Het nettoverlies kwam dan ook uit op 14,8 miljoen euro. Hema vernieuwde dan wel nog maar net zijn 529 winkels in Nederland en het moest een eenmalige kost inboeken voor de reorganisatie op zijn hoofdkantoor, toch daalde ook de netto-omzet met 3,4 procent naar 271,1 miljoen euro. De vergelijkbare omzet ging zelfs met 6,8 procent achteruit.

 

"HEMA presteerde in lijn met de Nederlandse retailmarkt, die nog steeds geen herstel laat zien. Het consumentenvertrouwen laat weliswaar een licht herstel zien, maar dit vertaalt zich vooralsnog nog niet in een toename van het aantal bestedingen in Nederland", stelt CEO Ronald van Zetten in een persbericht.

 

In het buitenland doet Hema het wel beter: zo steeg de vergelijkbare omzet in Frankrijk met 6,1 procent en ook in Duitsland was er een positief resultaat van 1,7 procent. De resultaten van Spanje en het Verenigd Koninkrijk werden niet meegedeeld maar daar waren de signalen "zeer positief". Alleen in België was er sprake van een daling van 3,5 procent.

Tags: