Hema mag betaalde pauzes niet afschaffen | RetailDetail

Hema mag betaalde pauzes niet afschaffen

Hema mag betaalde pauzes niet afschaffen

De verschillende ondernemingsraden bij Hema hebben het plan om betaalde pauzes bij de bakkerijen, distributiecentra en filialen af te schaffen naar de prullenmand verwezen.

Tot 10% meer uren

Hema wilde de betaalde pauzes afschaffen als besparingsmaatregel, nadat het slechte financiële cijfers moest voorleggen. Het kwam er dan op neer dat werknemers meer moesten werken voor hetzelfde loon. Winkelmedewerkers moesten dan tot 5 procent meer uren kloppen, terwijl werknemers van de distributiecentra zelfs tot 10 procent meer moesten werken.

 

De ondernemingsraden hebben echter besloten om het plan niet door te voeren, omdat het niet voldoende onderbouwd is bij het personeel. Ze erkennen wel dat er besparingen moeten gebeuren.

 

"Pijn eerlijker verdelen"

"Ondernemingsraden kijken niet alleen naar de belangen van medewerkers", zo staat in een nieuwsbrief die afgelopen week is verspreid onder de werknemers van Hema, "maar worden ook verwacht mee te denken over wat voor het bedrijf belangrijk is. Dat was in dit geval best lastig. Ondernemingsraden krijgen meer informatie over de ontwikkelingen van Hema en weten meer over hoe het ervoor staat. Wat weegt dan het zwaarste? De omzetcijfers van Hema of de persoonlijke belangen van onze collega's?"

 

De ondernemingsraad merkte ook op dat met de voorgestelde maatregel het hoofdkantoor en de kantoormedewerkers van bepaalde bedrijfsonderdelen buiten schot blijven. Het vraagt dan ook om de pijn eerlijker te verdelen over heel het bedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.