Hema mag notarisdienst voortzetten | RetailDetail

Hema mag notarisdienst voortzetten

Hema mag notarisdienst voortzetten

Hema mag zijn notarisdiensten voortzetten. Een rechtbank in Amsterdam heeft een klacht daartegen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie verworpen.

125 euro per akte

Hema startte zijn notarisdienst in oktober 2013. Voor 125 euro per akte kunnen consumenten er een samenlevingscontract of een testament laten opmaken. Het volstaat daartoe een aantal vragen te beantwoorden op de website van de distributeur. Vervolgens wordt een ontwerp van akte opgemaakt, dat aan een notaris wordt gezonden die de consument vrij kan kiezen uit een lijst van Hema. Die werkt de akte af, waarna ze ook rechtsgeldig wordt. Afhankelijk van het doel en de gezinssamenstelling zijn één tot drie aktes nodig.

 

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) toonde zich evenwel niet opgezet met de voorbereidende werken door Hema. Ze vonden dat de notarissen onvoldoende zicht hadden op de totstandkoming van de aktes. Een klacht bij de Kamer voor het Notariaat werd echter ongegrond verklaard, en nu komt een rechtbank in Amsterdam tot dezelfde conclusie. Daarmee is het juridische eindstation bereikt en kan Hema zijn notarisdienst ongestoord verderzetten.

 

In sommige gevallen is de notarisdienst van Hema trouwens niet geschikt voor de vraag die de consument heeft. In dat geval wordt hij rechtstreeks naar een notaris doorverwezen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.