Hema mag notarisdienst voortzetten | RetailDetail

Hema mag notarisdienst voortzetten

Hema mag notarisdienst voortzetten

Hema mag zijn notarisdiensten voortzetten. Een rechtbank in Amsterdam heeft een klacht daartegen van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie verworpen.

125 euro per akte

Hema startte zijn notarisdienst in oktober 2013. Voor 125 euro per akte kunnen consumenten er een samenlevingscontract of een testament laten opmaken. Het volstaat daartoe een aantal vragen te beantwoorden op de website van de distributeur. Vervolgens wordt een ontwerp van akte opgemaakt, dat aan een notaris wordt gezonden die de consument vrij kan kiezen uit een lijst van Hema. Die werkt de akte af, waarna ze ook rechtsgeldig wordt. Afhankelijk van het doel en de gezinssamenstelling zijn één tot drie aktes nodig.

 

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) toonde zich evenwel niet opgezet met de voorbereidende werken door Hema. Ze vonden dat de notarissen onvoldoende zicht hadden op de totstandkoming van de aktes. Een klacht bij de Kamer voor het Notariaat werd echter ongegrond verklaard, en nu komt een rechtbank in Amsterdam tot dezelfde conclusie. Daarmee is het juridische eindstation bereikt en kan Hema zijn notarisdienst ongestoord verderzetten.

 

In sommige gevallen is de notarisdienst van Hema trouwens niet geschikt voor de vraag die de consument heeft. In dat geval wordt hij rechtstreeks naar een notaris doorverwezen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.