Hema mikt op luchthavens en stations in België | RetailDetail

Hema mikt op luchthavens en stations in België

Hema mikt op luchthavens en stations in België
Shutterstock

De Nederlandse keten Hema ziet nog ruimte voor een tiental winkels in België, maar mikt daarbij wel op kleinere panden op luchthavens en in stations. Dat soort winkels heeft de keten momenteel nog niet in België.

Grote reclamepanelen

In Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk is Hema wel al te vinden op die locaties en dat zijn de winkels waar het per vierkante meter ook het meeste omzet haalt. “Mensen halen er online bestelde producten af of kopen er. Doordat ze op drukke locaties liggen, zijn het eigenlijk ook grote reclamepanelen”, zegt CEO Tjeerd Jegen aan De Tijd.

 

Ook de vernieuwing van de bestaande winkels gaat gestaag verder. Daarnaast wordt er ook werk gemaakt van twee flagshipstores in België: de eerste opende vandaag de deuren aan het Muntplein in Brussel en later deze maand is het de beurt aan Antwerpen. De meest opvallende vernieuwing is in het restaurant te vinden, waar voortaan alles vers wordt bereid en er een speciaal horecateam aan de slag is. “In Tilburg verdubbelde de omzet van ons restaurant. Ook voor Brussel zijn de verwachtingen hoog.”

 

Tot slot wordt er ook steeds meer ingezet op de online verkoop, waar Hema momenteel 4 tot 5% van de omzet haalt. “Als je er onze fotoafdrukdienst bijrekent, doen we zelfs 10% online. Onze webwinkel is winstgevend en zal nog winstgevender worden, want een week geleden hebben we het verpakken van pakketten geautomatiseerd”, aldus Jegen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.