Hema opent derde winkel in Madrid

Hema opent derde winkel in Madrid

Winkelketen Hema heeft vandaag zijn derde filiaal in de Spaanse hoofdstad Madrid geopend. Ook die winkel is ingericht volgens het internationale concept, dat zich richt op consumenten die Hema niet kennen.

Winkel ingedeeld als huis

"In Nederland heeft ons bedrijf een lange historie en kennen de mensen onze winkels. In Spanje is HEMA nog relatief onbekend. Daarom hebben we gewerkt aan een logische winkel waar iedereen snel de weg weet te vinden. Ook als je bij binnenkomst nog geen idee hebt wat voor producten HEMA aanbiedt", zegt Saskia Trouw, formulemanager van Hema International. "De winkel is net zo verdeeld als een gemiddeld woonhuis, met een woonkamer, studeerkamer, slaapkamer, keuken, eetkamer, badkamer, kinderkamer en babykamer. In al deze kamers vind je producten die je in je huis ook in die kamer zou gebruiken."

 

Enkele typische Nederlandse producten doen het wel goed bij de Spaanse consument: zo zijn de twee populairste Hema-producten in Spanje de Hema ontbijtkoek en de Hema stroopwafels. Op de derde plaats staan de schoonheidsproducten van Hema.

 

Hema heeft momenteel bijna 700 winkels in zeven landen. Het merendeel daarvan bevindt zich in België en Nederland, maar Hema is ook te vinden in bijvoorbeeld Engeland en Frankrijk.

Tags: