Hema opent eerste Britse winkel buiten Londen | RetailDetail

Hema opent eerste Britse winkel buiten Londen

Hema opent eerste Britse winkel buiten Londen

Winkelketen Hema heeft voor het eerst een Britse winkel geopend buiten Londen, na drie winkels in de hoofdstad. Die eer is weggelegd voor Birmingham, waar Hema een winkel opende op New Street Station.

Drukste station buiten Londen

"Birmingham Station heeft een vijf jaar durende verbouwing achter de rug en wordt een echte shopping destination. We zijn erg blij dat we als HEMA onderdeel zijn van dit nieuw ontwikkelde retailgebied met maar liefst 43 winkels. Onze grootste high traffic winkel heeft drie kamers: Eat, Study en Beauty. De winkel is helemaal afgestemd op de reiziger", zegt formulemanager Saskia Touw.

 

Het New Street-station is het drukste station in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen, met dagelijks 170.000 passagiers. Elke 37 seconden vertrekt er een trein. De Hema in het station zal net als alle andere Britse winkels ingevuld worden volgens het internationale concept. Daarin wordt de winkel ingedeeld in verschillende leefruimtes, zoals wonen, koken, beauty en verzorging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.