Hema opent eerste Britse winkel buiten Londen | RetailDetail

Hema opent eerste Britse winkel buiten Londen

Hema opent eerste Britse winkel buiten Londen

Winkelketen Hema heeft voor het eerst een Britse winkel geopend buiten Londen, na drie winkels in de hoofdstad. Die eer is weggelegd voor Birmingham, waar Hema een winkel opende op New Street Station.

Drukste station buiten Londen

"Birmingham Station heeft een vijf jaar durende verbouwing achter de rug en wordt een echte shopping destination. We zijn erg blij dat we als HEMA onderdeel zijn van dit nieuw ontwikkelde retailgebied met maar liefst 43 winkels. Onze grootste high traffic winkel heeft drie kamers: Eat, Study en Beauty. De winkel is helemaal afgestemd op de reiziger", zegt formulemanager Saskia Touw.

 

Het New Street-station is het drukste station in het Verenigd Koninkrijk buiten Londen, met dagelijks 170.000 passagiers. Elke 37 seconden vertrekt er een trein. De Hema in het station zal net als alle andere Britse winkels ingevuld worden volgens het internationale concept. Daarin wordt de winkel ingedeeld in verschillende leefruimtes, zoals wonen, koken, beauty en verzorging.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.