Hema opent eerste winkel in Berlijn | RetailDetail

Hema opent eerste winkel in Berlijn

Hema opent eerste winkel in Berlijn
Foto: Photos by D / Shutterstock.com

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.

 

Bekend van op vakantie

Naast in Frankrijk is Hema ook in Duitsland een fikse opmars bezig: de opening van een eerste winkel in het centrum van Berlijn symboliseert die groei. Dit jaar moeten er bovendien nog nieuwe vestigingen bijkomen in Bonn, Heidelberg, Karlsruhe, Mannheim en München. Hema baseert zich naar eigen zeggen “als enige retailer” op sociale media en onlineverkopen voor het bepalen van de locaties voor nieuwe winkels. De keten zou via sociale kanalen immers veel verzoeken van Duitse klanten krijgen om een winkel in hun stad te openen. 

 

De Nederlandse retailer heeft daaruit besloten om zich te richten op A-locaties in de 15 grootste steden in Duitsland, aangezien de online klanten ook voor het overgrote deel in die steden wonen. Hema wordt naar eigen zeggen internationaal zeer goed ontvangen, en vooral in Duitsland heeft dat er volgens het bedrijf mee te maken dat veel klanten de winkels kennen van hun vakanties in Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.