Hema opent vestiging in Lyon | RetailDetail

Hema opent vestiging in Lyon

Hema opent vestiging in Lyon

De Nederlandse winkelketen Hema werkt verder aan zijn internationale uitbreiding met de opening van een nieuw filiaal in de Franse stad Lyon. Het koos daarbij voor een locatie die volop in ontwikkeling is.

415 vierkante meter

De winkel, die een oppervlakte van 415 vierkante meter heeft, is te vinden in het oude deel van Lyon in de buurt van de rue de la République. Bij de inrichting van de winkel werd gebruik gemaakt van het internationale concept, dat de winkel indeelt in verschillende leefruimtes.


Bij Hema zijn ze alvast tevreden met de reactie op de komst van de keten in Lyon. "We zijn met open armen ontvangen in het prachtige Lyon. Op social media lieten klanten en pers duidelijk horen dat ze graag een Hema in Lyon wilden met de #HEMALyon. En dat was tijdens de opening ook te merken, tot ver in de straat stond een rij met klanten die naar binnen wilden", zegt Saskia Trouw, formulemanager Hema Internationaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.