Hema opent vestiging in Lyon | RetailDetail

Hema opent vestiging in Lyon

Hema opent vestiging in Lyon

De Nederlandse winkelketen Hema werkt verder aan zijn internationale uitbreiding met de opening van een nieuw filiaal in de Franse stad Lyon. Het koos daarbij voor een locatie die volop in ontwikkeling is.

415 vierkante meter

De winkel, die een oppervlakte van 415 vierkante meter heeft, is te vinden in het oude deel van Lyon in de buurt van de rue de la République. Bij de inrichting van de winkel werd gebruik gemaakt van het internationale concept, dat de winkel indeelt in verschillende leefruimtes.


Bij Hema zijn ze alvast tevreden met de reactie op de komst van de keten in Lyon. "We zijn met open armen ontvangen in het prachtige Lyon. Op social media lieten klanten en pers duidelijk horen dat ze graag een Hema in Lyon wilden met de #HEMALyon. En dat was tijdens de opening ook te merken, tot ver in de straat stond een rij met klanten die naar binnen wilden", zegt Saskia Trouw, formulemanager Hema Internationaal.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.