Hema opent vijftigste Franse winkel | RetailDetail

Hema opent vijftigste Franse winkel

Hema opent vijftigste Franse winkel

De Nederlandse winkelketen Hema blijft werk maken van haar internationale expansie: in Straatsburg is vandaag de vijftigste Franse Hema geopend. Meteen werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd.

Versnelde internationale expansie

De nieuwe winkel is gelegen in het winkelcentrum L’Aubette in Straatsburg en heeft een oppervlakte van 420 m². Ook daar wordt het internationale concept gebruikt, waarbij de winkel wordt opgedeeld in verschillende leefruimtes rond bepaalde thema’s, zoals studeren, wonen, koken en beauty.

 

De komende jaren zal Hema zich blijven inzetten op de versnelde expansie in het buitenland. Dat wil zeggen dat er heel wat nieuwe filialen komen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en sinds kort ook Duitsland. Begin 2017 moet er zo een winkel openen in Keulen.

 

Bij de opening van de winkel werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd, met een speciale radio-uitzending vanuit de winkel, waarbij onder andere CEO Tjeerd Jegen, formatmanager Saskia Touw en ambassadeur Ed Kronenburg te gast waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.