Hema opent vijftigste Franse winkel | RetailDetail

Hema opent vijftigste Franse winkel

Hema opent vijftigste Franse winkel

De Nederlandse winkelketen Hema blijft werk maken van haar internationale expansie: in Straatsburg is vandaag de vijftigste Franse Hema geopend. Meteen werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd.

Versnelde internationale expansie

De nieuwe winkel is gelegen in het winkelcentrum L’Aubette in Straatsburg en heeft een oppervlakte van 420 m². Ook daar wordt het internationale concept gebruikt, waarbij de winkel wordt opgedeeld in verschillende leefruimtes rond bepaalde thema’s, zoals studeren, wonen, koken en beauty.

 

De komende jaren zal Hema zich blijven inzetten op de versnelde expansie in het buitenland. Dat wil zeggen dat er heel wat nieuwe filialen komen in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en sinds kort ook Duitsland. Begin 2017 moet er zo een winkel openen in Keulen.

 

Bij de opening van de winkel werd ook de negentigste verjaardag van de keten gevierd, met een speciale radio-uitzending vanuit de winkel, waarbij onder andere CEO Tjeerd Jegen, formatmanager Saskia Touw en ambassadeur Ed Kronenburg te gast waren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Isabel Marant opent eerste winkel in Nederland

24/05/2018

Modemerk Isabel Marant heeft de deuren geopend van een eerste Nederlandse boetiek in Amsterdam. De winkel is te vinden in de P.C. Hooftstraat, in het pand waar vroeger McGregor zat.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Verovering van Europa loopt voor Xiaomi via Parijs

23/05/2018

De Chinese smartphonefabrikant opende zopas een fysieke winkel in Parijs. Die betekent het vervolg van een ambitieus Europees expansieplan, maar het merk droomt ook hardop van een lancering in de Verenigde Staten.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.