Hema print nu ook in 3D | RetailDetail

Hema print nu ook in 3D

Hema print nu ook in 3D

Hema gaat vanaf volgende week sieraden verkopen die met een 3D-printer worden gemaakt. Klanten zullen de juweeltjes online kunnen personaliseren en Hema zal ze vervolgens met een 3D-printer 'afdrukken'.

15 tot 20 dagen wachten

Hema wordt zo de eerste grote retailer die 3D-printen aanbiedt aan het grote publiek. Naast armbanden en kettingen van roestvrij staal, nylon en goud, zal Hema ook telefoonhoesjes afdrukken. Klanten zullen online één onderdeel van de sieraden kunnen aanpassen.

 

"Je kunt maximaal 8 tekens invoeren, zoals bijvoorbeeld iemands naam, en je kunt symbolen als een apenstaartje, hartje, hashtag of sterretje invoeren. Resultaat is bijvoorbeeld een sieraad met het naamplaatje van iemands kind of geliefde", zegt Gert Jan Spriensma, medeoprichter van Zazzy, dat de juwelen levert aan Hema, aan de Telegraaf.

 

Klanten zullen wel 15 tot 20 dagen moeten wachten op hun kunstwerkje, want het duurt dagen vooraleer een sieraad is geprint.

 

Ook andere producten

Voor het maken van de telefoonhoesjes werkt Hema samen met een andere producent, al wil het nog niet zeggen wie. "Het gaat in ieder geval om hoesjes voor de nieuwste iPhones en Samsung Galaxy's", verklaart een woordvoerster.

 

Hema wil in de toekomst nog meer producten maken met de hulp van 3D-printers, maar ook hierover wil de warenhuisketen nog niet kwijt welke producten het op het oog heeft en wanneer we die in de winkels mogen verwachten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.