Hema Schilde als eerste in nieuw jasje | RetailDetail

Hema Schilde als eerste in nieuw jasje

Hema Schilde als eerste in nieuw jasje
Shutterstock

De vestiging van Hema in Schilde is de eerste Belgische winkel die in een nieuw jasje is gestoken en voortaan volgens het nieuwe concept van de keten werkt. Dit jaar moeten er nog zeventig winkels vernieuwd worden.

Vernieuwing op drie dagen

Die herinrichting in Schilde gebeurde razendsnel: er waren slechts drie dagen voor nodig. Het is dan ook de bedoeling dat de komende maanden maar liefst drie winkels van Hema per week vernieuwd worden. “Hema richtte haar winkels in Barcelona, Parijs en Londen al eerder zo in. We passen dat vernieuwde winkelconcept nu ook toe in heimat Nederland, België en Luxemburg. Na een testfase in onder meer Hasselt en Tienen, was Schilde aan de beurt als eerste kleine winkel”, zegt Carla Velghe, countrymanager voor België en Luxemburg aan de Gazet van Antwerpen.

 

In dat nieuwe concept moeten klanten de verschillende producten eenvoudiger terugvinden. Daarom wordt er nu gebruik gemaakt van verschillende werelden, die het assortiment op een logische manier bundelen. “Vroeger stond alle ondergoed, van kinderen over mannen tot dames, samen. Nu creëren we voor elke doelgroep een aparte hoek met naast slipjes en onderhemdjes ook bijhorende spulletjes zoals make-up en zo. Die werelden kregen een stijlvolle heldere aanduiding in blokletters, hoog aan het plafond en goed zichtbaar vanuit alle hoeken van de winkel”, aldus regiomanager Tanja De Groof. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.