Hema schrapt banen vanwege dalende omzet | RetailDetail

Hema schrapt banen vanwege dalende omzet

Hema schrapt banen vanwege dalende omzet

Warenhuisketen Hema schrapt in Nederland 65 banen op het hoofdkantoor, bij de bakkerijen en in het distributiecentrum. Het bedrijf zegt veel last te hebben van de moeizame markt voor non-food.

Buitenland sterk, binnenland (te) zwak

"Het jaar 2013 was opnieuw een uitzonderlijk slecht jaar voor de Nederlandse non-fooddetailhandel, veroorzaakt door met name het afnemend aantal winkelbezoekers in binnensteden, laag consumentenvertrouwen en nog geen structureel herstel op de woningmarkt", zo stelt Hema in een verklaring.

 

De omzet van Hema daalde afgelopen jaar met ruim 5 procent tot 1,53 miljard euro en de onderneming verwacht dat de operationele winst zelfs 10 procent lager gaat uikomen. "Verkopen in onze Nederlandse winkels zijn achtergebleven bij vorig jaar en de winstgevenheid stond onder druk", zo vat Hema de ontwikkelingen samen.

 

De winkels in het buitenland draaiden juist beter dan verwacht - vooral in Frankrijk weten klanten steeds beter de weg naar Hema te vinden - maar dat was nog onvoldoende om de zwakke prestaties op de thuismarkt op te vangen. Vakbond CNV Dienstenbond zegt niettemin verrast te zijn over het banenverlies bij het warenhuisbedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.