Hema schrapt banen vanwege dalende omzet | RetailDetail

Hema schrapt banen vanwege dalende omzet

Hema schrapt banen vanwege dalende omzet

Warenhuisketen Hema schrapt in Nederland 65 banen op het hoofdkantoor, bij de bakkerijen en in het distributiecentrum. Het bedrijf zegt veel last te hebben van de moeizame markt voor non-food.

Buitenland sterk, binnenland (te) zwak

"Het jaar 2013 was opnieuw een uitzonderlijk slecht jaar voor de Nederlandse non-fooddetailhandel, veroorzaakt door met name het afnemend aantal winkelbezoekers in binnensteden, laag consumentenvertrouwen en nog geen structureel herstel op de woningmarkt", zo stelt Hema in een verklaring.

 

De omzet van Hema daalde afgelopen jaar met ruim 5 procent tot 1,53 miljard euro en de onderneming verwacht dat de operationele winst zelfs 10 procent lager gaat uikomen. "Verkopen in onze Nederlandse winkels zijn achtergebleven bij vorig jaar en de winstgevenheid stond onder druk", zo vat Hema de ontwikkelingen samen.

 

De winkels in het buitenland draaiden juist beter dan verwacht - vooral in Frankrijk weten klanten steeds beter de weg naar Hema te vinden - maar dat was nog onvoldoende om de zwakke prestaties op de thuismarkt op te vangen. Vakbond CNV Dienstenbond zegt niettemin verrast te zijn over het banenverlies bij het warenhuisbedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.