Hema verkoopt nu ook testamenten | RetailDetail

Hema verkoopt nu ook testamenten

Hema verkoopt nu ook testamenten

Bij Hema kan je sinds kort ook testamenten of samenlevingscontracten bestellen. Voorlopig is de dienst er alleen in Nederland, maar als het aanbod aanslaat, overweegt de keten de dienst ook in België te introduceren.

“Helft goedkoper”

Wie een standaard testament of samenlevingscontract wil, kan dat vinden op de website van Hema. Het volstaat de namen in te vullen, het voorstel van akte af te drukken en ermee naar een van de zowat dertig aangesloten notariskantoren te gaan om het rechtsgeldig te laten verklaren, en dat voor een prijs van 125 euro. Volgens de winkelketen zijn de burgers op die manier de helft goedkoper af dan via de klassieke weg.

 

Er zijn wel enkele beperkingen: zo moeten twee partners elk een testament opstellen. Als  slechts één persoon een testament wil maken en de andere niet, dan kan dit niet via Hema worden geregeld. Het gaat in dit geval ook om twee akten, dus samen 250 euro.

 

Geen afwijkingen mogelijk

Als de dienst aanslaat, overweegt Hema hem ook in België aan te bieden. Hier waarschuwen notarissen echter dat het systeem niet werkt bij de minste afwijking van de standaardtekst. Bovendien noemen de notarissen 125 euro niet meteen goedkoop.

 

Hema startte eerder ook al met de verkoop van verzekeringen als rechtsbijstand en auto-, dier- en reispolissen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese internetreus JD.com dit jaar van start in Europa

23/07/2018

Topman Richard Liu van JD.com wil ook op de Europese markt de concurrentie aangaan met Amazon en Alibaba. In Frankrijk heeft de retailer een logistiek centrum gebouwd, en nog voor het einde van het jaar wordt het bedrijf operationeel in Duitsland.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.