Hema verkoopt nu ook testamenten | RetailDetail

Hema verkoopt nu ook testamenten

Hema verkoopt nu ook testamenten

Bij Hema kan je sinds kort ook testamenten of samenlevingscontracten bestellen. Voorlopig is de dienst er alleen in Nederland, maar als het aanbod aanslaat, overweegt de keten de dienst ook in België te introduceren.

“Helft goedkoper”

Wie een standaard testament of samenlevingscontract wil, kan dat vinden op de website van Hema. Het volstaat de namen in te vullen, het voorstel van akte af te drukken en ermee naar een van de zowat dertig aangesloten notariskantoren te gaan om het rechtsgeldig te laten verklaren, en dat voor een prijs van 125 euro. Volgens de winkelketen zijn de burgers op die manier de helft goedkoper af dan via de klassieke weg.

 

Er zijn wel enkele beperkingen: zo moeten twee partners elk een testament opstellen. Als  slechts één persoon een testament wil maken en de andere niet, dan kan dit niet via Hema worden geregeld. Het gaat in dit geval ook om twee akten, dus samen 250 euro.

 

Geen afwijkingen mogelijk

Als de dienst aanslaat, overweegt Hema hem ook in België aan te bieden. Hier waarschuwen notarissen echter dat het systeem niet werkt bij de minste afwijking van de standaardtekst. Bovendien noemen de notarissen 125 euro niet meteen goedkoop.

 

Hema startte eerder ook al met de verkoop van verzekeringen als rechtsbijstand en auto-, dier- en reispolissen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.