Hema verkoopt nu ook testamenten

Hema verkoopt nu ook testamenten

Bij Hema kan je sinds kort ook testamenten of samenlevingscontracten bestellen. Voorlopig is de dienst er alleen in Nederland, maar als het aanbod aanslaat, overweegt de keten de dienst ook in België te introduceren.

“Helft goedkoper”

Wie een standaard testament of samenlevingscontract wil, kan dat vinden op de website van Hema. Het volstaat de namen in te vullen, het voorstel van akte af te drukken en ermee naar een van de zowat dertig aangesloten notariskantoren te gaan om het rechtsgeldig te laten verklaren, en dat voor een prijs van 125 euro. Volgens de winkelketen zijn de burgers op die manier de helft goedkoper af dan via de klassieke weg.

 

Er zijn wel enkele beperkingen: zo moeten twee partners elk een testament opstellen. Als  slechts één persoon een testament wil maken en de andere niet, dan kan dit niet via Hema worden geregeld. Het gaat in dit geval ook om twee akten, dus samen 250 euro.

 

Geen afwijkingen mogelijk

Als de dienst aanslaat, overweegt Hema hem ook in België aan te bieden. Hier waarschuwen notarissen echter dat het systeem niet werkt bij de minste afwijking van de standaardtekst. Bovendien noemen de notarissen 125 euro niet meteen goedkoop.

 

Hema startte eerder ook al met de verkoop van verzekeringen als rechtsbijstand en auto-, dier- en reispolissen.

Tags: