Hema verovert Marseille met 3 nieuwe winkels | RetailDetail

Hema verovert Marseille met 3 nieuwe winkels

Hema verovert Marseille met 3 nieuwe winkels

Hema gaat op korte tijd drie filialen openen in Marseille. De eerste opende vandaag, de twee andere volgen op 3 april en 23 april. Die brengen Hema intussen al op 31 Franse vestigingen, en het Franse succes doet de keten dromen van Spanje en Engeland.

31 vestigingen in Frankrijk

De eerste winkel opende zijn deuren in het Centre Commercial Valentine, een groot winkelcentrum in Marseille. De twee andere winkels komen ook in een winkelcentrum, respectievelijk Marseille Avant Cap en Marseille Grand Littoral. Met de drie winkelopeningen toont Hema verder te willen blijven uitbreiden in Frankrijk, na succesvolle filialen in Parijs, Bordeaux en het noorden van Frankrijk.

 

"De reacties van de Franse klanten zijn heel positief. Het blijft dan ook niet bij deze drie vestigingen in Marseille, we oriënteren ons op meerdere locaties in dit land", zegt CEO Ronald van Zetten. "Hema wil in alle belangrijke grote steden in Frankrijk een Hema neerzetten."

 

"We zijn er trots op dat we verder invulling kunnen geven aan onze ambitie om zowel nationaal als internationaal door te groeien, getuige ook de eerder aangekondigde openingen dit jaar in Engeland en Spanje", zegt de topman. Hema heeft ondertussen meer dan 660 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.