Hema verovert Marseille met 3 nieuwe winkels | RetailDetail

Hema verovert Marseille met 3 nieuwe winkels

Hema verovert Marseille met 3 nieuwe winkels

Hema gaat op korte tijd drie filialen openen in Marseille. De eerste opende vandaag, de twee andere volgen op 3 april en 23 april. Die brengen Hema intussen al op 31 Franse vestigingen, en het Franse succes doet de keten dromen van Spanje en Engeland.

31 vestigingen in Frankrijk

De eerste winkel opende zijn deuren in het Centre Commercial Valentine, een groot winkelcentrum in Marseille. De twee andere winkels komen ook in een winkelcentrum, respectievelijk Marseille Avant Cap en Marseille Grand Littoral. Met de drie winkelopeningen toont Hema verder te willen blijven uitbreiden in Frankrijk, na succesvolle filialen in Parijs, Bordeaux en het noorden van Frankrijk.

 

"De reacties van de Franse klanten zijn heel positief. Het blijft dan ook niet bij deze drie vestigingen in Marseille, we oriënteren ons op meerdere locaties in dit land", zegt CEO Ronald van Zetten. "Hema wil in alle belangrijke grote steden in Frankrijk een Hema neerzetten."

 

"We zijn er trots op dat we verder invulling kunnen geven aan onze ambitie om zowel nationaal als internationaal door te groeien, getuige ook de eerder aangekondigde openingen dit jaar in Engeland en Spanje", zegt de topman. Hema heeft ondertussen meer dan 660 vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.