Hema wil betaalde pauzes afschaffen | RetailDetail

Hema wil betaalde pauzes afschaffen

Hema wil betaalde pauzes afschaffen

Winkelketen Hema wil zijn personeel niet langer betalen voor korte pauzes. Het bedrijf wil met de maatregel verder werken aan het financiële herstel van het bedrijf. Het voorstel werd uitgestuurd naar bakkerijen, distributiecentra en filialen.

Niet marktconform

Hema zegt daarbij dat de "betaling van de korte pauzes niet langer marktconform is" omdat veel andere bedrijven die pauzes ook niet zouden betalen. Om niet te moeten snijden in de werkuren van de werknemers, zullen ze langere diensten krijgen.

 

Niels Suijker van FNV Bondgenoten zegt aan Het Financieele Dagblad dat hij de maatregel niet zitten. "Het komt erop neer dat mensen twee tot vier uur per week meer gaan werken voor hetzelfde loon." Hij zegt daarnaast dat er ook genoeg bedrijven zijn die de pauzes wel doorbetalen.

 

Hema kwam onlangs in het nieuws wegens de financiële problemen. Midden vorige maand kwam ook al het nieuws dat de keten onder curatele zou staan, al werd dat toen snel ontkend. Een maand eerder moest de keten ook al bekendmaken dat het een verlies van 16,4 miljoen euro had geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.