Hema wil betaalde pauzes afschaffen

Hema wil betaalde pauzes afschaffen

Winkelketen Hema wil zijn personeel niet langer betalen voor korte pauzes. Het bedrijf wil met de maatregel verder werken aan het financiële herstel van het bedrijf. Het voorstel werd uitgestuurd naar bakkerijen, distributiecentra en filialen.

Niet marktconform

Hema zegt daarbij dat de "betaling van de korte pauzes niet langer marktconform is" omdat veel andere bedrijven die pauzes ook niet zouden betalen. Om niet te moeten snijden in de werkuren van de werknemers, zullen ze langere diensten krijgen.

 

Niels Suijker van FNV Bondgenoten zegt aan Het Financieele Dagblad dat hij de maatregel niet zitten. "Het komt erop neer dat mensen twee tot vier uur per week meer gaan werken voor hetzelfde loon." Hij zegt daarnaast dat er ook genoeg bedrijven zijn die de pauzes wel doorbetalen.

 

Hema kwam onlangs in het nieuws wegens de financiële problemen. Midden vorige maand kwam ook al het nieuws dat de keten onder curatele zou staan, al werd dat toen snel ontkend. Een maand eerder moest de keten ook al bekendmaken dat het een verlies van 16,4 miljoen euro had geleden.

Tags: