Hema wil betaalde pauzes afschaffen | RetailDetail

Hema wil betaalde pauzes afschaffen

Hema wil betaalde pauzes afschaffen

Winkelketen Hema wil zijn personeel niet langer betalen voor korte pauzes. Het bedrijf wil met de maatregel verder werken aan het financiële herstel van het bedrijf. Het voorstel werd uitgestuurd naar bakkerijen, distributiecentra en filialen.

Niet marktconform

Hema zegt daarbij dat de "betaling van de korte pauzes niet langer marktconform is" omdat veel andere bedrijven die pauzes ook niet zouden betalen. Om niet te moeten snijden in de werkuren van de werknemers, zullen ze langere diensten krijgen.

 

Niels Suijker van FNV Bondgenoten zegt aan Het Financieele Dagblad dat hij de maatregel niet zitten. "Het komt erop neer dat mensen twee tot vier uur per week meer gaan werken voor hetzelfde loon." Hij zegt daarnaast dat er ook genoeg bedrijven zijn die de pauzes wel doorbetalen.

 

Hema kwam onlangs in het nieuws wegens de financiële problemen. Midden vorige maand kwam ook al het nieuws dat de keten onder curatele zou staan, al werd dat toen snel ontkend. Een maand eerder moest de keten ook al bekendmaken dat het een verlies van 16,4 miljoen euro had geleden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.