Hema wil doorstart failliete franchisewinkels | RetailDetail

Hema wil doorstart failliete franchisewinkels

Hema wil doorstart failliete franchisewinkels

Hema wil zelf zorgen voor een doorstart van de twee failliete franchisewinkels in Hoevelaken en Nijkerk. Beide filialen zouden dan in handen komen van moederbedrijf Hema Nederland.

Akkoord met verhuurders nodig

De curator laat dan ook al weten dat de inventaris van beide winkels wordt verkocht aan Hema. Hema zelf laat wel weten dat de overname nog niet definitief is: "We moeten ook overeenstemming zien te bereiken met de verhuurders en dat proces loopt nog. Daar kunnen we verder niet op vooruitlopen", zegt woordvoerder Arnold Drijver aan het Financieele Dagblad.

 

In maart van dit jaar ging voor de eerste keer een franchisewinkel van Hema failliet, in Geleen. In oktober gingen er dan opnieuw drie filialen failliet, waaronder die van Hoevelaken en Nijkerk. Daar besloot Hema om zelf de leveringen stop te zetten, omdat er sprake was van grote financiële problemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.