Hema wil fors uitbreiden in Duitsland | RetailDetail

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland

Hema wil fors uitbreiden in Duitsland
Shutterstock

Winkelketen Hema heeft grote plannen in Duitsland: de komende drie jaar moeten er minstens zeventig nieuwe vestigingen openen. Momenteel heeft de keten in Duitsland slechts elf winkels. Daarenboven wil Hema shop-in-shops en winkels in treinstations openen.

Weinig concurrentie

Beatrice Schnell, het Duitse hoofd van Hema, deed de plannen uit de doeken in een interview met de Lebensmittel Zeitung. Aan die expansie wordt ook dit jaar nog gewerkt: zo moet er nog een vestiging openen in Stuttgart en staan er winkels gepland in Berlijn en Dortmund.

 

Duitsland is een bijzonder interessante markt voor Hema, omdat er geen gelijkaardige ketens te vinden zijn. De eerste winkel in Keulen doet het zelfs beter dan de verwachtingen.

 

Niet enkel in Duitsland werd Hema aan zijn buitenlandse aanwezigheid: ook in Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk is de keten steeds nadrukkelijker aanwezig. Het succes in die landen heeft er zelfs toe geleid dat het internationale concept ook zijn opwachting heeft gemaakt in België en Nederland. Dankzij dat concept kruipt de winkelketen stilaan uit een diep dal, nadat ze vooral in de Benelux te maken had gekregen met een fikse omzetdaling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.