Hema wil naar verdere Spaanse expansie | RetailDetail

Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels

Hema wil nog eens 150 Spaanse winkels
shutterstock

Hema wil in Spanje nog eens 150 winkels openen. Na winkels in Madrid en Barcelona kijkt de retailer naar een verdere expansie in steden als Valencia, Bilbao, Malaga en Sevilla.

Stations en andere locaties

De retailer investeert in de komende vijf jaar 75 miljoen voor de Spaanse expansie, zo meldde internationaal directeur Richard Flint tegenover het Spaanse persbureau EFE. Stations en luchthavens, locaties met grote bezoekersstromen, komen in beeld voor opening van nieuwe Hema-winkels. Hema begon onlangs in Barcelona haar derde winkel en heeft al vijf vestigingen in de Spaanse hoofdstad Madrid.

 

De internationale omzet van Hema moet over twee jaar zijn verdubbeld. De retailketen, die ruim 700 locaties in Europa telt, wil ook in Frankrijk meer winkels starten. Hier telt Hema inmiddels ruim veertig vestigingen. Volgend jaar moet bovendien de expansie in Duitsland versneld op gang komen. Begin dit jaar opende Hema in Keulen zijn eerste Duitse winkel.

 

De formule van Lion Capital, die momenteel in de verkoop staat, wil met een nadruk op Europese groei inzetten op meer schaalgrootte.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.