Hema wil ook buiten Europa schitteren | RetailDetail

Hema wil ook buiten Europa schitteren

Hema wil ook buiten Europa schitteren

CEO Ronald van Zetten wil van Hema een wereldmerk maken. Nu heeft de Nederlandse winkelketen al filialen in verschillende Europese landen, maar er wordt momenteel ook gekeken naar mogelijkheden voor winkels buiten het Oude Continent.

"Formule werkt overal"

Eerst wil Hema wel nog sterk groeien in Europa. Zo zijn er nu al winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Volgend jaar komt daar een voorlopig nog onbekend zesde land bij. "Onze formule werkt overal", stelt Van Zetten aan De Telegraaf.

 

Daarmee bewijst hij het tegendeel van non-believers, die hem afraadden om een winkel in Frankrijk te openen. "Veel mensen zeiden tegen me: Doe het niet", zegt Van Zetten. "Maar vanaf de eerste dag was deze winkel een succes." Vandaag heeft Hema meer dan twintig vestigingen in Frankrijk.

 

Winkels worden in het buitenland wel aangepast aan de lokale noden. Producten die niet werken in een land, worden uit het assortiment gelaten of vervangen door een ander. Hema heeft ook zijn winkelformule aangepast, waardoor in Nederland een flink aantal kleinere winkels zijn bijgekomen. Zo wil het inspelen op de reflex van consumenten om in de buurt te winkelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Polette de Zara van de brillen wil worden

25/06/2018

Excentrieke designmonturen voor geen geld, online besteld en rechtstreeks geleverd vanuit de fabriek in China: Polette gaat voor niets minder dan disruptie in de optiekwereld. Het fast-fashion brillenmerk wil de wereld veroveren.

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.