Hema wil ook buiten Europa schitteren

Hema wil ook buiten Europa schitteren

CEO Ronald van Zetten wil van Hema een wereldmerk maken. Nu heeft de Nederlandse winkelketen al filialen in verschillende Europese landen, maar er wordt momenteel ook gekeken naar mogelijkheden voor winkels buiten het Oude Continent.

"Formule werkt overal"

Eerst wil Hema wel nog sterk groeien in Europa. Zo zijn er nu al winkels in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Volgend jaar komt daar een voorlopig nog onbekend zesde land bij. "Onze formule werkt overal", stelt Van Zetten aan De Telegraaf.

 

Daarmee bewijst hij het tegendeel van non-believers, die hem afraadden om een winkel in Frankrijk te openen. "Veel mensen zeiden tegen me: Doe het niet", zegt Van Zetten. "Maar vanaf de eerste dag was deze winkel een succes." Vandaag heeft Hema meer dan twintig vestigingen in Frankrijk.

 

Winkels worden in het buitenland wel aangepast aan de lokale noden. Producten die niet werken in een land, worden uit het assortiment gelaten of vervangen door een ander. Hema heeft ook zijn winkelformule aangepast, waardoor in Nederland een flink aantal kleinere winkels zijn bijgekomen. Zo wil het inspelen op de reflex van consumenten om in de buurt te winkelen.

Tags: