Honderden aanvragen voor HEMA-verzekering

Honderden aanvragen voor HEMA-verzekering

Hema lanceerde gisteren haar eigen zorgverzekering en de winkelketen vandaag meldde directiewoordvoerster Judy op het Veld dat er al honderden aanvragen zouden zijn voor het pakket dat Hema aanbiedt. 

Korting bij Hema met verzekering

De zorgverzekering van Hema kost maandelijks 89 euro voor het basispakket met een eigen risico van 360 euro. Daar bovenop krijgen klanten die zich verzekeren bij Hema ook nog eens tien procent korting op alle producten die te koop zijn in de winkels van de keten. Hema verwacht dat het de lagere winstmarge kan compenseren met de extra omzet die de stunt met de zorgverzekering moet opleveren.

 

Hema werkt samen met Menzis voor de verzekeringen en zegt dat het product een echt Hema-label heeft. Wij hebben er een aantal elementen aan toegevoegd die echt des Hema's zijn, zoals de kinderzorglijn. Als je die belt omdat je bijvoorbeeld op zoek bent naar een kindvriendelijke tandarts, bel je echt met de Hema", zegt op het Veld aan het Algemeen Dagblad.

 

"Normale ontwikkeling"

Zorgverzekeraars Nederland vindt de samenwerking tussen winkel en verzekeraar alvast niet vreemd. "Wij zien het als een normale ontwikkeling in deze markt. Zorgverzekeraars maken allemaal hun eigen keuze", zegt de brancheorganisatie.


Hema is niet de eerste winkelketen die zorgverzekering aan de man probeert te brengen: Kruidvat deed het al tussen 2006 en 2011 en in Engeland is dat zelfs gemeengoed. Daarnaast biedt Hema sinds kort ook een notarisservice aan en verkoopt het al sinds lange tijd autoverzekeringen.

Tags: