Honderdste Hans Anders opent dit weekend de deuren | RetailDetail

Honderdste Hans Anders opent dit weekend de deuren

Honderdste Hans Anders opent dit weekend de deuren

Op 12 november opent in Antwerpen het honderdste Belgische filiaal van de Nederlandse keten Hans Anders zijn deuren. Ook volgend jaar gaat de expansie van de optiekketen in België gewoon verder.

10 openingen in 2017

De nieuwe vestiging van Hans Anders komt er in de Stadsfeestzaal in Antwerpen.

 

Hans Anders werd in 1982 onder de doopvont gehouden in Nederland, nadat vier ondernemers besloten om een optiekketen te starten waar de prijzen minder hoog waren. Ze vonden immers dat opticiens te hoge marges opstreken bij de verkoop van een bril.

 

Amper een jaar later werd al de oversteek gemaakt naar België, met de opening van een eerste filiaal in Antwerpen. Sindsdien is het aantal filialen in België gestaag gegroeid. Dit jaar openden al tien nieuwe filialen de deuren en ook voor volgend jaar staan er al tien nieuwe openingen gepland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.