Hoog Catharijne geeft shopboys aan winkelende vrouwen | RetailDetail

Hoog Catharijne geeft shopboys aan winkelende vrouwen

Hoog Catharijne geeft shopboys aan winkelende vrouwen

Vrouwen die in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne een dagje willen shoppen kunnen voortaan gebruik maken van "shopboys". Voor twee euro krijgen vrouwen zo een hulpje tijdens het winkelen.

Helpen met styling

De shopboys staan als een winkelkarretje uitgestald in het winkelcentrum en kunnen voor twee euro een hele dag uitgeleend worden. Ze zullen dan helpen met het dragen van tassen, maar kunnen de klanten ook helpen met hun styling.

 

Bij de lancering bleek het concept al een succes te zijn, want de eerste deelnemers waren al binnen een halfuur uitgeleend. De Shopboys zijn voorlopig nog in een testfase, maar Hoog Catharijne zegt dat de eerste reacties positief zijn en is ondertussen al op zoek naar nog meer mannen die vrouwen tijdens het winkelen willen helpen.

 

In september van vorig jaar werd in Hoog Catharijne ook al een Man Cave geopend, waar "echte mannen" naar sport kunnen kijken, whisky proeven, bier drinken en gadgets kunnen kopen terwijl hun vrouwen shoppen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Hema onthoofdt eigen franchiseorganisatie

10/08/2018

Hema heeft de franchiseovereenkomst met de ondernemers aan het hoofd van haar franchiseorganisatie, samen goed voor 24 winkels, opgezegd. Er is al een tijdje fikse ruzie over de bijdrage die franchisenemers moeten afstaan voor onlineverkopen. 

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.