Hoorwinkels in zwaar weer

Hoorwinkels in zwaar weer

De invoering van een nieuw vergoedingssysteem voor hoortoestellen legt een zware last op de schouders van audiciens. Het laatste jaar heeft de sector al 250 medewerkers ontslagen.

Minder vergoeding hoortoestellen van zorgverzekeraar

Bovendien waarschuwen de ketens voor nieuwe reorganisaties. Reden voor deze ontslagen is de verminderde vergoeding die de retailers per hoortoestel krijgen van de zorgverzekeraars, schrijft het Financieele Dagblad. Afgelopen jaar is dit bedrag met ruim dertig procent gedaald.

 

Marktleider Schoonenberg Hoorcomfort boekte afgelopen jaar een nettoverlies van dertig procent; acht miljoen euro in totaal. Als gevolg hiervan moest het bedrijf zeventig banen schrappen. Ook concurrent Beter Horen voelde verloor bijna vijf miljoen euro en moest negentig medewerkers ontslaan. Andere ketens, zoals Hoorprofs, bevestigen die ontwikkeling.

 

In Nederland maken ongeveer 750.000 mensen gebruik van een hoortoestel. Zij kopen dat hulpmiddel vaak in hoorzorgwinkels en krijgen een deel van het aankoopbedrag van hun verzekeraar vergoed. 

Tags: