Hoorwinkels in zwaar weer | RetailDetail

Hoorwinkels in zwaar weer

Hoorwinkels in zwaar weer

De invoering van een nieuw vergoedingssysteem voor hoortoestellen legt een zware last op de schouders van audiciens. Het laatste jaar heeft de sector al 250 medewerkers ontslagen.

Minder vergoeding hoortoestellen van zorgverzekeraar

Bovendien waarschuwen de ketens voor nieuwe reorganisaties. Reden voor deze ontslagen is de verminderde vergoeding die de retailers per hoortoestel krijgen van de zorgverzekeraars, schrijft het Financieele Dagblad. Afgelopen jaar is dit bedrag met ruim dertig procent gedaald.

 

Marktleider Schoonenberg Hoorcomfort boekte afgelopen jaar een nettoverlies van dertig procent; acht miljoen euro in totaal. Als gevolg hiervan moest het bedrijf zeventig banen schrappen. Ook concurrent Beter Horen voelde verloor bijna vijf miljoen euro en moest negentig medewerkers ontslaan. Andere ketens, zoals Hoorprofs, bevestigen die ontwikkeling.

 

In Nederland maken ongeveer 750.000 mensen gebruik van een hoortoestel. Zij kopen dat hulpmiddel vaak in hoorzorgwinkels en krijgen een deel van het aankoopbedrag van hun verzekeraar vergoed. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.

Belgisch fonds dicht bij overname HEMA

09/05/2018

De Belgische Core Equity-holding zou dicht bij een overname van HEMA staan: er zou een mondeling akkoord zijn, de handtekeningen zouden snel kunnen volgen.

Opinie: “Help, er zit een Chinees in mijn broek!”

08/05/2018

Techbedrijven als Alibaba en Amazon gaan er met uw data vandoor, Europa stond erbij en keek ernaar. En de merken en retailers? Die sponsoren de hele operatie, zodat hun grootste concurrenten nog groter worden.

Nieuwe directie voor Xenos

08/05/2018

Blokker Holding heeft de verkoop van 110 Xenos-winkellocaties aan Casa nu formeel afgerond. De zestig resterende Xenos-winkels krijgen een nieuwe directie.