Hoorwinkels in zwaar weer | RetailDetail

Hoorwinkels in zwaar weer

Hoorwinkels in zwaar weer

De invoering van een nieuw vergoedingssysteem voor hoortoestellen legt een zware last op de schouders van audiciens. Het laatste jaar heeft de sector al 250 medewerkers ontslagen.

Minder vergoeding hoortoestellen van zorgverzekeraar

Bovendien waarschuwen de ketens voor nieuwe reorganisaties. Reden voor deze ontslagen is de verminderde vergoeding die de retailers per hoortoestel krijgen van de zorgverzekeraars, schrijft het Financieele Dagblad. Afgelopen jaar is dit bedrag met ruim dertig procent gedaald.

 

Marktleider Schoonenberg Hoorcomfort boekte afgelopen jaar een nettoverlies van dertig procent; acht miljoen euro in totaal. Als gevolg hiervan moest het bedrijf zeventig banen schrappen. Ook concurrent Beter Horen voelde verloor bijna vijf miljoen euro en moest negentig medewerkers ontslaan. Andere ketens, zoals Hoorprofs, bevestigen die ontwikkeling.

 

In Nederland maken ongeveer 750.000 mensen gebruik van een hoortoestel. Zij kopen dat hulpmiddel vaak in hoorzorgwinkels en krijgen een deel van het aankoopbedrag van hun verzekeraar vergoed. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.