HP Printers aanvaarden geen inkt van huismerken meer

HP Printers aanvaarden geen inkt van huismerken meer
Shutterstock

Een aantal modellen van printerfabrikant HP aanvaarden sinds kort geen inkt meer van huismerken, die over het algemeen stukken goedkoper zijn dan de inkt van het merk zelf. Fabrikanten verdienen dan ook veel meer aan de verkoop van die inkt.

Softwareupdate

Het Amerikaanse merk heeft ook toegegeven dat een aantal modellen die functionaliteit ingebouwd hebben of dat er een softwareupdate is geweest, waardoor de inkt niet meer wordt aanvaard. HP zelf zegt dat het zo zijn intellectuele eigendom wil beschermen. Daarnaast verdient het veel meer geld met de verkoop van de eigen patronen. Zo kost 50 milliliter inkt van HP ongeveer 30 euro, terwijl dat bij de huismerken vaak minder dan de helft is.

 

Sinds vorige week weigeren onder andere de modellen OfficeJet Pro en OfficeJet Pro X de goedkopere inkt. Volgens het Nederlandse 123inkt, dat eigen inktcartridges verkoopt voor allerhande printers, is dat het gevolg van nieuwe software bij die modellen.

 

Toch wil dat niet zeggen dat HP de verkoop van de cartridges zo eenvoudig kan tegenhouden. Bij 123inkt werden de chips van de inktpatronen al aangepast, waardoor ze binnenkort gewoon terug aanvaard zullen worden door de printers. Het is wel even wachten voor die inkt in de winkel te vinden zal zijn.

Tags: