Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof | RetailDetail

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof

Hudson’s Bay dan toch in gesprek over Galeria Kaufhof
Shutterstock.com

Mogelijk is er een alliantie in de maak tussen de twee grootste Duitse warenhuisketens. Het Canadese Hudson’s Bay, eigenaar van Kaufhof, praat opnieuw met Signa Holding, dat in 2014 Karstadt overnam.

 

Joint venture

Signa Holding, het investeringsfonds van de Oostenrijkse zakenman René Benko, had begin dit jaar een bod gedaan van drie miljard euro op Galeria Kaufhof. Toen vond Hudson's Bay het bod op de grootste warenhuisgroep van Duitsland, ook de eigenaar van de zestien Belgische Galeria Inno-warenhuizen, te laag.

 

Volgens insiders praten beide partijen nu over een joint venture, waarbij Karstadt een participatie van 51% zou nemen in Kaufhof (met een optie op een volledige overname later)  en ook de helft van het vastgoed zou kopen. Een deal zou voor de komende weken kunnen zijn. Op de Duitse markt zou dit leiden tot een opmerkelijke alliantie tussen twee directe concurrenten, die bovendien in heel wat steden vlakbij elkaar gevestigd zijn. Er wordt al gevreesd voor winkelsluitingen en ontslagen.

 

Hudson’s Bay kampt met oplopende verliezen, vooral in Europa, en werkt aan een herpositionering om beter gewapend te zijn tegen de groei van e-commerce. In de Verenigde Staten verkocht het concern zijn outlet-webshop Gilt aan concurrent Rue La La en sloot het verschillende vestigingen van zijn Amerikaanse keten Lord & Taylor. Ook in Europa pakt de retailer zijn kostenstructuur aan.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.