Hudson’s Bay heeft interesse in locaties V&D | RetailDetail

Hudson’s Bay heeft interesse in locaties V&D

Hudson’s Bay heeft interesse in locaties V&D

Verschillende partijen hebben zich al gemeld voor de voorraden of de merknaam van V&D, maar het Canadese retailbedrijf Hudson's Bay heeft nu ook zijn specifieke interesse getoond in de winkelpanden van de keten.

Eigenaar Saks en Kaufhof

Hudson's Bay laat er geen gras over groeien. Vanavond al worden de verschillende vastgoedeigenaren bij elkaar geroepen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Als Hudson's Bay de panden in handen krijgt, dan is de kans groot dat er opnieuw warenhuizen in zullen worden ondergebracht.


Hudson's Bay is het oudste bedrijf van Canada en het op één na oudste bedrijf in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft verschillende retailoutlets, waaronder de warenhuizen The Bay en Zellers. Daarnaast is het sinds 2013 ook de eigenaar van Saks. Dat nam het toen over voor 2,3 miljard dollar (2,1 miljard euro).

 

Vorig jaar kreeg Hudson's Bay ook nog de warenhuisketen Kaufhof in handen. Hudson's Bay betaalde toen 2,5 miljard euro voor de keten aan de Metro Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.