Hudson’s Bay heeft interesse in locaties V&D | RetailDetail

Hudson’s Bay heeft interesse in locaties V&D

Hudson’s Bay heeft interesse in locaties V&D

Verschillende partijen hebben zich al gemeld voor de voorraden of de merknaam van V&D, maar het Canadese retailbedrijf Hudson's Bay heeft nu ook zijn specifieke interesse getoond in de winkelpanden van de keten.

Eigenaar Saks en Kaufhof

Hudson's Bay laat er geen gras over groeien. Vanavond al worden de verschillende vastgoedeigenaren bij elkaar geroepen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Als Hudson's Bay de panden in handen krijgt, dan is de kans groot dat er opnieuw warenhuizen in zullen worden ondergebracht.


Hudson's Bay is het oudste bedrijf van Canada en het op één na oudste bedrijf in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft verschillende retailoutlets, waaronder de warenhuizen The Bay en Zellers. Daarnaast is het sinds 2013 ook de eigenaar van Saks. Dat nam het toen over voor 2,3 miljard dollar (2,1 miljard euro).

 

Vorig jaar kreeg Hudson's Bay ook nog de warenhuisketen Kaufhof in handen. Hudson's Bay betaalde toen 2,5 miljard euro voor de keten aan de Metro Group.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.