Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht | RetailDetail

Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht

Hudson’s Bay komt ook naar Maastricht

Het Canadese Hudson’s Bay gaat volgende zomer ook zijn intrek nemen in het voormalige pand van V&D in Maastricht. Tegen de zomer willen de Canadezen een twintigtal filialen hebben in Nederland.

30.000 vierkante meter

Er wordt al langer gezegd dat Hudson’s Bay ook in Limburg enkele panden op oog had, met name in Maastricht, Roermond en Venlo. Het contract in Maastricht is ondertussen al officieel getekend, al is het nog niet zeker welke keten in Maastricht de deuren zal openen: dat kan een filiaal van Hudson’s Bay zijn, maar mogelijk neemt outletketen Saks Off 5th er zijn intrek. Op meer nieuws uit Roermond en Venlo is het momenteel nog even wachten.

 

Het pand dat Hudson’s Bay in Maastricht gaat huren heeft een oppervlakte van ongeveer 30.000 m², verspreid over vijf verdiepingen. Het pand staat leeg sinds het faillissement van V&D.

 

Hudson’s Bay is trouwens niet van plan om vestigingen te openen van het Duitse Galeria Kaufhof of het Belgische Galeria Inno te openen in Nederland. “Uit consumentenonderzoek weten we dat Kaufhof en Inno niet heel bekend zijn. Nederlanders hebben meer affiniteit met Angelsaksische warenhuizen. Wij willen cool zijn”, zegt CEO Jerry Storch aan De Limburger.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.