Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan

Hudson’s Bay kondigt komst naar Nederland officieel aan

Het Canadese Hudson’s Bay, het oudste bedrijf in Noord-Amerika, heeft officieel aangekondigd dat het naar Nederland komt. Het plan is om door middel van de opening van twintig nieuwe warenhuizen een landelijke dekking te creëren in Nederland.

 

Zomer 2017

Hudson’s Bay heeft daarvoor ondertussen al een aantal huurcontracten voor de lange termijn afgesloten, terwijl de onderhandelingen rond een aantal panden nog lopen. Hudson’s Bay is van plan om filialen van de gelijknamige warenhuisketen te openen, maar ook de outletketen Saks Fifth Off komt naar Nederland. De eerste vestiging moet zijn deuren in de zomer van 2017 openen. Galeria Inno, dat al te vinden is in België en dat ook deel uitmaakt van Hudson’s Bay, zal zijn weg voorlopig dus niet vinden naar Nederland.

 

“We zien dat er op de Nederlandse retailmarkt ruimte bestaat voor zowel warenhuizen in het premiumsegment als voor discountformules”, zegt CEO Jerry Storch van Hudson’s Bay volgens het FD in een verklaring.

 

Hudson’s Bay verwacht dat er ongeveer 300 miljoen euro zal moeten geïnvesteerd worden om de nieuwe panden in orde te krijgen. Het merendeel van die investering wordt echter door de verhuurders gedragen. Alles samen wil het Canadese bedrijf 2.500 banen creëren in de eigen winkels.

 

Er werd al langer gefluisterd dat Hudson’s Bay werk maakte van een stap naar Nederland en bij het faillissement van V&D dook het bedrijf op als mogelijke huurder van een aantal panden. Vorig jaar zette het zijn eerste stappen in Europa, na de overname van Galeria Inno in België en Galeria Kaufhof in Duitsland.