Hutspot wil (internationaal) uitbreiden | RetailDetail

Hutspot wil (internationaal) uitbreiden

Hutspot wil (internationaal) uitbreiden

Kunst- en designconceptstore Hutspot wil binnenkort een derde winkel openen in Amsterdam, met name op de Wallen. Daarna willen de eigenaars kijken naar de mogelijkheden in andere steden en zelfs over de grenzen heen.

Benelux

Eigenaars Reinier Bernaert en Pieter Jongens vertelden Het Parool dat er plannen zijn voor een derde winkel. Wethouder Carolien Gehrels was daar bij een bezoek van de heren op het stadhuis mee op de proppen gekomen, zeiden ze. Na deze derde vestiging willen ze kijken wat de mogelijkheden zijn in andere steden, eventueel ook buiten in Nederland: "We mikken eerst op de Benelux."

 

Hutspot opende zijn eerste filiaal in 2012 in Amsterdam, waar kunstenaars en nieuwe merken hun producten kunnen tonen aan het publiek. In ruil moeten ze servicekosten en een deel van de omzet aan Hutspot betalen. Momenteel zouden er ongeveer 150 merken aangesloten zijn bij Hutspot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.