Hutspot wil (internationaal) uitbreiden | RetailDetail

Hutspot wil (internationaal) uitbreiden

Hutspot wil (internationaal) uitbreiden

Kunst- en designconceptstore Hutspot wil binnenkort een derde winkel openen in Amsterdam, met name op de Wallen. Daarna willen de eigenaars kijken naar de mogelijkheden in andere steden en zelfs over de grenzen heen.

Benelux

Eigenaars Reinier Bernaert en Pieter Jongens vertelden Het Parool dat er plannen zijn voor een derde winkel. Wethouder Carolien Gehrels was daar bij een bezoek van de heren op het stadhuis mee op de proppen gekomen, zeiden ze. Na deze derde vestiging willen ze kijken wat de mogelijkheden zijn in andere steden, eventueel ook buiten in Nederland: "We mikken eerst op de Benelux."

 

Hutspot opende zijn eerste filiaal in 2012 in Amsterdam, waar kunstenaars en nieuwe merken hun producten kunnen tonen aan het publiek. In ruil moeten ze servicekosten en een deel van de omzet aan Hutspot betalen. Momenteel zouden er ongeveer 150 merken aangesloten zijn bij Hutspot.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.