ICMA Group beloont Ikea als aantrekkelijkste werkgever in Belgische retail | RetailDetail

ICMA noemt Ikea aantrekkelijkste werkgever in Belgische retail

ICMA noemt Ikea aantrekkelijkste werkgever in Belgische retail

Ikea is de winnaar van de 3S Employer Branding Trofee als aantrekkelijkste werkgever in de Belgische retail, op basis van hun kracht om nieuwe talenten aan te trekken.

Hoogste 3S-score

Op basis van een enquête bij duizend respondenten werd de 3S-score van de bedrijven in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat Ikea de grootste aantrekkingskracht heeft, voor Torfs en Van Marcke. Bij Nederlandstalige respondenten haalde Torfs wel de grootste score binnen.

 

Om tot de winnaars te komen voerde de ICMA Group onlangs een "employer branding"-studie uit, waarbij werd gepeild naar de 3S-score bij meer dan dertig grootste retailers in België. 3S staat voor Size (hoe bekend is een retailer op de arbeidsmarkt), Seduce (hoe aantrekkelijk is de retailer op de arbeidsmarkt) en Star (slaagt een retailer er in om toptalenten aan te trekken).

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit z’n voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

'Mishandelde' eenden weg bij Plus, wel in 'diervriendelijke' dons

06/07/2018

Er komt veel reactie op de beelden van hardhandig eendentransport bij Nederlandse pluimveehouders. Supermarktketen Plus haalt per direct al het eendenvlees van slachterij Tomassen Duck-To uit het schap, maar de dons blijkt ook in "diervriendelijk" beddengoed te zitten.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Wehkamp en BCC slaan handen in elkaar

05/07/2018

Onlineretailer Wehkamp en elektroketen BCC worden exclusieve alliantiepartners: vanaf oktober starten de formules een grote strategische samenwerking, die in fases steeds verder zal worden uitgebreid.