INretail-directeur Van der Zee naar KNVB | RetailDetail

INretail-directeur Van der Zee naar KNVB

INretail-directeur Van der Zee naar KNVB

Jan Dirk van der Zee, algemeen directeur van INretail, is na 16 jaar bij de brancheorganisatie verhuisd naar de KNVB. Hij gaat daar aan de slag als directeur amateurvoetbal.

Van passie beroep maken

"De kans om ook van mijn andere passie, namelijk sport en voetbal in het bijzonder, mijn beroep te kunnen maken, komt maar één keer voorbij. Zo'n uitdaging kan ik alleen maar met beide handen aangrijpen," aldus Van der Zee. De directeur werkte 16 jaar voor INretail, waarvan 11 jaar als directeur voor non-food retail. Hij was daarbij onder andere verantwoordelijk voor de integratie van CBW en Mitex tot INretail.

 

"INretail gaat haar directeur missen. Jan Dirk van der Zee kan met een uitstekend gevoel terugblikken op enerverende jaren, waarin de organisatie zich onder zijn leiding ontwikkelde tot de grootste non-food brancheorganisatie van ons land. Inmiddels maken we ons sterk voor de belangen van 16.000 winkels", constateert Jan Meerman, bestuursvoorzitter van INretail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.