INretail verwacht groei voor retail in 2016 | RetailDetail

INretail verwacht groei voor retail in 2016

INretail verwacht groei voor retail in 2016

Branchevereniging INretail verwacht dat de detailhandel in Nederland in 2016 een gemiddelde groei van 2 procent zal kennen. Vooral de mode- en woonsector mag in 2016 uitgaan van een mooi groei.

Leegstand aanpakken

INretail wijst er op dat het consumentenvertrouwen in 2015 elk kwartaal is gestegen en dat daardoor ook de huizenmarkt opnieuw aantrekt. De woonretail profiteerde daar in 2015 al van en zal ook dit jaar een omzetstijging van 5 procent kennen volgens de branchevereniging. Voor de mode-, schoen- en sportbranche kijkt INretail naar een gemiddelde omzetstijging van 2 procent.


Winkeliers zullen het komende jaar ook kunnen profiteren van nieuwe maatregelen die ervoor zorgen dat de consument meer geld kan uitgeven. Vooral de Retailagenda van minister Kamp moet bijdragen tot een verdere opleving van de Nederlandse detailhandel.


Toch moet de branche ervoor zorgen dat het als sector aantrekkelijk blijft voor de consument en in dat opzicht is het noodzakelijk dat de winkelleegstand wordt aangepakt. "Er is overheidsingrijpen nodig om meer evenwicht in de markt te krijgen. Het is een pijnlijke maar noodzakelijke boodschap. Als de markt zelf de leegstand moet opruimen dan leidt dat tot vele jaren gapende gaten in het winkellandschap. En dat mag niet gebeuren", schrijft INretail.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Hema opent eerste winkel in Berlijn

15/06/2018

Hema heeft zijn eerste Berlijnse winkel geopend, alweer de vijftiende in Duitsland.Hema ziet in Duitsland een belangrijke groeimarkt: reeds volgende maand opent de de keten haar tweede Berlijnse winkel.